4 πράγματα που κάνουν οι ψυχολόγοι τις ημέρες που τους έχει πάρει από κάτω

4 πράγματα που κάνουν οι ψυχολόγοι τις ημέρες που τους έχει πάρει από κάτω

Και οι ψυχολόγοι άνθρωποι είναι.

Όλοι έχουμε καλές και κακές ημέρες. Άλλοτε η ψυχολογία μας βρίσκεται στα ουράνια και αντικρίζουμε τον κόσμο με αισιοδοξία και χαμόγελα και άλλοτε τα «βάφουμε μαύρα» και «λιώνουμε» στον καναπέ μας, κάνοντας συνεχώς αρνητικές σκέψεις. Δεν είσαι η μόνη και δεν θα είσαι ποτέ.

Σε αυτή την κατηγορία, όμως, δεν ανήκουμε μόνο εμείς, οι «απλοί άνθρωποι», αλλά και οι ψυχολόγοι. Ποιος είπε ότι ένας ψυχολόγος δεν έχει δύσκολες ημέρες; Πέρα από επιστήμονας είναι και αυτός άνθρωπος που αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα μέσα στην καθημερινότητα. Τι κάνει, όμως, ένας ψυχολόγος όταν όλα του πάνε στραβά και νιώθει χάλια;

Μια μελέτη αποκάλυψε τα 4 πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν οι ψυχολόγοι, όταν τους έχει πάρει από κάτω και προτρέπουν και εμάς τους ίδιους να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας, όταν τα βλέπουμε όλα μαύρα.

Οι ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

1.Φροντίζουν να ικανοποιούνται οι σωματικές ανάγκες τους

Μπορεί να νιώθουν εξάντληση και να χρειάζονται ύπνο, μπορεί να είναι αφυδατωμένοι και να είναι απαραίτητο να πιουν νερό, μπορεί να μην έχουν φάει όσο θα έπρεπε ή μπορεί να χρειάζονται μια παύση. Οι ψυχολόγοι φροντίζουν να ακούν το σώμα τους και τις ανάγκες που αυτό έχει την κάθε ημέρα.

2.Αφαιρούν από το πρόγραμμά τους όσα δεν είναι απαραίτητα

Η λίστα με τις υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουμε εις πέρας κάθε μέρα είναι ατέλειωτη. Τις ημέρες που δεν νιώθουν παραγωγικοί και δυνατοί, οι ψυχολόγοι προσπαθούν να αφαιρούν από το πρόγραμμα της ημέρας όσα δεν είναι αναγκαία να γίνουν, μεταθέτοντάς τα για κάποια άλλη ημέρα.

3.Αποφεύγουν να παίρνουν μεγάλες αποφάσεις

Γνωρίζουν εξαρχής ότι ημέρα δεν είναι καλή και έτσι δεν προσπαθούν να την κάνουν με το ζόρι. Προσπαθούν να αγκαλιάζουν όσα νιώθουν και να πορεύονται σύμφωνα με αυτά, αντί να τα καταπιέζουν. Αν πρέπει να πάρουν κάποια σοβαρή απόφαση, είναι σε θέση να κατανοήσουν πως αυτό πρέπει να γίνει κάποια άλλη μέρα.

4.Βγαίνουν έξω

Σίγουρα, η ιδέα να ξαπλώσεις στον καναπέ σου και να μείνεις εκεί μέχρι την επόμενη ημέρα είναι πολύ δελεαστική, όμως πρέπει να την αποφύγεις. Οι ψυχολόγοι αυτές τις ημέρες συνηθίζουν να βγαίνουν έξω και να περνούν στιγμές ξεγνοιασιάς με τους φίλους τους, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τη σκέψη για το πόσο χάλια νιώθουν σήμερα.

Πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα