Τι δεν πρέπει να φοράτε ποτέ σε αεροπλάνο – Κινδυνεύετε από μόλυνση

Τι δεν πρέπει να φοράτε ποτέ σε αεροπλάνο – Κινδυνεύετε από μόλυνση

Αν σχεδιάζετε διακοπές με αεροπλάνο, ίσως είναι καλύτερο για την υγεία σας να βάλετε αυτό το αντικείμενο στη βαλίτσα σας αντί να το φορέσετε στην πτήση.

Το ταξίδι με αεροπλάνο δεν είναι η πιο άνετη εμπειρία στον κόσμο, οπότε οι περισσότεροι από εσάς θα φορέσετε τα πιο άνετα ρούχα σας και θα πάρετε μαζί σας ένα μαξιλαράκι ταξιδιού για να αντέξετε το πολύωρο κάθισμα και να μην κουραστείτε πολύ. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει κάτι που δεν πρέπει ποτέ να φοράτε σε μια πτήση και θα απογοητεύσει όσους έχουν προβλήματα όρασης.

Τι δεν πρέπει να φοράτε ποτέ σε αεροπλάνο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν φοράτε φακούς επαφής σε ένα αεροπλάνο, θέτετε τον εαυτό σας σε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης των ματιών σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η καμπίνα αποτελείται από ανακυκλωμένο αέρα και επειδή είναι πολύ πιθανό οι συνεπιβάτες σας να μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι ειδικοί της καναδικής εταιρείας γυαλιών και φακών επαφής Clearly δήλωσαν στη Mirror ότι «Η εκτεταμένη χρήση φακών επαφής κατά τη διάρκεια των πτήσεων, σε συνδυασμό με τη μειωμένη πρόσβαση σε κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων».

Αυτή η είδηση σίγουρα θα σας πείσει να βάλετε τους φακούς επαφής στη βαλίτσα και να πάρετε μαζί σας κατά τη διάρκεια της πτήσης τα γυαλιά σας. Ούτε και τότε, όμως, θα ευχαριστείτε άνετα το ταξίδι σας γιατί και με τα γυαλιά μπορεί να ταλαιπωρηθείτε.

Ο ξηρός αέρας στην καμπίνα και η χαμηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει μείωση των δακρύων και σε αυτή την περίπτωση ακόμη και τα γυαλιά θα είναι εξίσου ενοχλητικά. Η ξηροφθαλμία θα επιδεινώσει τυχόν προβλήματα όρασης και θα κάνει και τη χρήση γυαλιών άβολη.

Επιπλέον, οι μεταβολές της πίεσης καθώς ένα αεροσκάφος ανεβαίνει ή κατεβαίνει μπορεί να επηρεάσει τα μάτια και τα ιγμόρεια. Αν φοράτε φακούς επαφής, μπορεί να νιώσετε δυσφορία ή ακόμη και πόνο λόγω της πίεσης που συσσωρεύεται πίσω από τους φακούς, ενώ όσοι φορούν γυαλιά μπορεί επίσης να παρατηρήσουν αλλαγές στην όραση ή δυσφορία καθώς ο σκελετός πιέζει τους κροτάφους ή τη μύτη τους.

Τι να κάνετε για να μην κουραστούν τα μάτια σας στην πτήση

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μην κουραστούν τα μάτια σας και να μην κολλήσετε μόλυνση στην επόμενη πτήση σας. Οι ειδικοί του Clearly συνιστούν να μη φοράτε φακούς επαφής στις πτήσεις και να επιμένετε στα γυαλιά, ειδικά αν βρίσκεστε σε πτήση μεγάλων αποστάσεων, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ξηρότητας και δυσφορίας.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε ενυδατωμένοι, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τον ξηρό αέρα της καμπίνας, ενώ η χρήση οφθαλμικών σταγόνων (τεχνητών δακρύων) θα βοηθήσει στην ανακούφιση της ξηρότητας.

Και καλό είναι να κάνετε τακτικά διαλείμματα ακόμη και από τα γυαλιά. Να τα βγάζετε για λίγο για να ξεκουράζονται τα μάτια σας. Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να κλείνετε τα μάτια σας περιοδικά και να τα ανοιγοκλείνετε συχνά, ώστε να διατηρείτε την υγρασία.

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα