Οι ερευνητές μας λένε πόσο συχνά πρέπει να βγαίνουμε με τις φίλες μας. Αλλά γιατί;

Οι ερευνητές μας λένε πόσο συχνά πρέπει να βγαίνουμε με τις φίλες μας. Αλλά γιατί;

Βγαίνεις με τις φίλες σου αλλά πόσο συχνά το κάνεις; Πολλές φορές λόγω της καθημερινής κούρασης προτιμάς να κάθεσαι σπίτι σου και να επικοινωνείς με τις φίλες σου μέσω τηλεφώνου, να λέτε τα νέα σας και να κανονίζετε να βρεθείτε. Πότε; Όταν καταφέρετε να συντονιστείτε!

Μήπως πρέπει να βγαίνεις πιο συχνά με τις φίλες σου; Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα κι εμείς θα την ακολουθήσουμε. Δικαιολογίες «είμαι κουρασμένη σήμερα», «δεν προλαβαίνουμε», «θα δούμε», δεν χωρούν! Αν συνέχεια αναβάλλεις την έξοδο με φίλες σου, αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για σένα, σύμφωνα με τις έρευνες.

Σκέψου για λίγο… Ποιες είναι οι τρεις προτεραιότητες που θέτεις στη ζωή σου. Είναι οι φίλες σου ανάμεσα σε αυτές; Αν όχι, τότε πετάς όλα τα οφέλη που σου προσφέρει η φιλία! Σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η γενική υγεία μιας γυναίκας εξαρτάται και από το πόσο συχνά συναντά τις καλύτερές της φίλες. Και πρέπει να τις συναντά δύο φορές την εβδομάδα, να συζητούν όλα αυτά που τις απασχολούν, ακόμη και να κουτσομπολεύουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα η κοινωνική συναναστροφή βοηθά τις γυναίκες να αναρρώσουν από μια αρρώστια πιο γρήγορα και να είναι περισσότερο γενναιόδωρες. Οι συναναστροφή με φίλες βοηθά τις γυναίκες να διαχειρίζονται το άγχος πιο εύκολα.

Συγκεκριμένα, μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας δείχνει ότι οι γυναίκες γίνονται πιο δυνατές, νιώθουν πώς μπορούν να διαχειριστούν προβλήματα της καθημερινότητας πιο εύκολα όταν λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται. Τι κάνεις συνήθως όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα στη δουλειά ή όταν τσακώνεσαι με τον καλό σου;

Όταν βγαίνεις με τις φίλες επηρεάζεται θετικά και η υγεία σου. Ο χρόνος που περνάτε μαζί, μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας, μειώνει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και τη χοληστερόλη. Οι φίλοι μπορούν να αντικατασταθούν με ένα φάρμακο, σε ορισμένες περιπτώσεις!

Παράλληλα, οι φίλοι είναι το κλειδί για τη μακροζωία. Μελέτες δείχνουν πως οι άνθρωποι χωρίς φίλους αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου, συγκριτικά με εκείνους που έχουν περισσότερους φίλους.

Στατιστικά μιλώντας… αυτοί που έχουν φίλους μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου τους κατά περίπου 60%.

Θέλεις κι άλλα θετικά; Οι φίλοι σε κάνουν να ζεις καλύτερα. Σύμφωνα με την έρευνα από το Nurses’ Health, ο αριθμός των φίλων που έχει μια γυναίκα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη σωματικής βλάβης σε μεγαλύτερες ηλικίες. Μάλιστα, οι ερευνητές βρήκαν ότι η απουσία φίλων στη ζωή μιας γυναίκας είναι εξίσου επιβλαβής για την υγεία της όπως η παχυσαρκία ή το κάπνισμα.

Εσύ πόσο συχνά βγαίνεις με τις φίλες σου; Μήπως έχετε καιρό να επικοινωνήσετε ουσιαστικά και πρέπει να αναθεωρήσεις λίγο τις προτεραιότητές σου;

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα