Διακόσμηση σπιτιού: Εφτά πράγματα που σου προκαλούν άγχος

Διακόσμηση σπιτιού: Εφτά πράγματα που σου προκαλούν άγχος

Η διακόσμηση ενός χώρου μπορεί να είναι μια ευχάριστη διαδικασία, αλλά ορισμένα στοιχεία μέσα στο σπίτι μπορεί να σου προκαλούν άγχος χωρίς μάλιστα να γίνεται αντιληπτό. Εάν αισθάνεστε ότι η διακόσμησή σας δεν σας βοηθά να νιώθετε άνετα και χαλαρά στο σπίτι σας, μπορεί να είναι καιρός να επανεξετάσετε ορισμένα από αυτά τα στοιχεία που έχετε τοποθετήσει. Εδώ είναι 7 πιθανοί παράγοντες στην διακόσμηση που μπορεί να προκαλέσουν άγχος και η ομάδα μας σας δίνει απλές λύσεις για να αντιμετωπίσετε αυτό το θέμα:

Ανεπαρκής φυσικός φωτισμός – Η διακόσμηση που μπορεί να σου προκαλέσει άγχος

Η έλλειψη φυσικού φωτός μπορεί να δημιουργήσει αίσθηση σκοτεινότητας και απομόνωσης. Ανοίξτε τα παράθυρα σας και χρησιμοποιήστε φωτεινές, αέρινες κουρτίνες για να επιτρέψετε στο φυσικό φως να διαπεράσει τον χώρο.

Μικροί χώροι 

Οι χώροι που είναι υπερβολικά κλειστοί και «μπουκωμένοι» με έπιπλα, μπορούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός χώρου που σας πνίγει. Χρησιμοποιήστε καθρέφτες, έτσι θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου και επιλέξτε ελαφριά και χωρίς όγκο έπιπλα, για να τον ανοίξετε.

Έντονα χρώματα – Η διακόσμηση που μπορεί να σου προκαλέσει άγχος

Ορισμένα έντονα χρώματα μπορεί να επιδεινώσουν την αίσθηση του άγχους. Αντικαταστήστε τα με πιο ήρεμες αποχρώσεις που προάγουν τη χαλάρωση, όπως τα απαλά γαλάζια ή τα ανοιχτά πράσινα.

Έλλειψη πρασίνου – Η διακόσμηση που μπορεί να σου προκαλέσει άγχος

Αφήστε το πράσινο να μπει στο σπίτι σας! Το πράσινο χρώμα είναι ένα φυσικό χαλαρωτικό, που μας συνδέει με την ομορφιά της φύσης. Τα φυτά διακόσμησης είναι μεγάλη τάση στον χώρο του decor. Γιατί να το παραβλέψετε; Μάλιστα, ένα φυτό μπορεί να βρει τη θέση του σε οποιοδήποτε δωμάτιο, από το σαλόνι μέχρι και το μπάνιο.

Υπερβολικά πολλά διακοσμητικά στοιχεία

Όταν ο χώρος γεμίζει με υπερβολικά πολλά αντικείμενα και διακοσμητικά, μπορεί να αισθάνεστε συναισθηματικά φορτισμένοι και εκνευρισμένοι. Η λύση είναι να επιλέξετε μερικά αγαπημένα αντικείμενα και να τα εκθέσετε με φινέτσα, ενώ τα υπόλοιπα μπορείτε να τα αποθηκεύσετε κατάλληλα.

Ακατάστατοι χώροι – Η διακόσμηση που μπορεί να σου προκαλέσει άγχος

Ένα ακατάστατο περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει αίσθηση ανασφάλειας και άγχους. Αφιερώστε χρόνο για να οργανώσετε τον χώρο σας και να δημιουργήσετε λειτουργικές ζώνες, όπως έναν χώρο εργασίας ή χώρο ανάγνωσης, θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Ιδιωτικότητα

Η ιδιωτικότητα είναι βασική προϋπόθεση για να αισθανόμαστε άνετα στον χώρο μας. Αν έχετε την αίσθηση ότι είστε υπό την επιτήρηση των γειτόνων, αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος. Για να αποφύγετε αυτό το συναίσθημα, επιλέξτε αποτελεσματικές λύσεις σκίασης. Μια λεπτή κουρτίνα ενδέχεται να μην είναι αρκετή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι πιο εύλογο να χρησιμοποιήσετε πιο πυκνές κουρτίνες ή ακόμα και να συνδυάσετε κουρτίνες, με ρολά σκίασης.

Συνολικά, η διακόσμηση ενός χώρου έχει άμεση επίδραση στο πώς αισθανόμαστε σε αυτόν και μπορεί να σου προκαλεί άγχος. Επιλέξτε λοιπόν στοιχεία που σας φέρνουν χαρά και ηρεμία και αποφύγετε τα πιθανά στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν άγχος.

πηγή: olagiatospiti.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα