Φακοί επαφής: Εφτά tips για ασφαλή και άνετη χρήση

Φακοί επαφής: Εφτά tips για ασφαλή και άνετη χρήση

Πολλοί από εμάς επιλέγουμε τους φακούς επαφής αντί των παραδοσιακών γυαλιών για μια πιο «καθαρή» όραση. Πόσοι όμως γνωρίζουν πραγματικά να τους φοράνε με ασφάλεια; Η αλήθεια είναι πως, πίσω από την απλότητα της καθημερινής τους χρήσης, κρύβεται μια ανάγκη για προσοχή και φροντίδα, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των ματιών μας.

Μικρές, αλλά έξυπνες κινήσεις είναι αρκετές για να κρατήσουμε την όρασή μας καθαρή και τα μάτια μας ασφαλή. Ας κάνουμε λοιπόν τη σωστή φροντίδα των φακών επαφής μέρος της καθημερινότητάς μας, για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον κόσμο με ασφάλεια και σαφήνεια.

Ακολουθούν οι 7 συμβουλές για ασφαλή και άνετη χρήση

Πρέπει πάντα να πλένετε τα χέρια πριν τους φορέσετε: Πριν πιάσετε με τα χέρια τους φακούς επαφής, φροντίστε να τα έχετε πλύνει καλά. Με τον τρόπο αυτό δεν θα μεταφέρετε μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Νερό και φακοί επαφής δεν πάνε μαζί: Αποφύγετε την επαφή των φακών με νερό, είτε πρόκειται για το ντους είτε για την πισίνα. Το νερό μπορεί να φέρει μικροοργανισμούς που δεν θέλουμε στα μάτια μας.

Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος: Χρησιμοποιήστε πάντα το ειδικό διάλυμα που συστήνει ο οφθαλμίατρός σας για τον καθαρισμό των φακών επαφής. Το σωστό καθάρισμα εξασφαλίζει μακρύτερη διάρκεια ζωής και καλύτερη υγιεινή.

Αλλάξτε τους φακούς επαφής στην ώρα τους: Μην ξεχνάτε να αλλάζετε τους φακούς επαφής σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Η υπέρβαση της συνιστώμενης περιόδου χρήσης μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα μάτια σας.

Οι θήκες των φακών επαφής χρειάζονται φροντίδα: Καθαρίζετε και αντικαθιστάτε τακτικά τις θήκες που αποθηκεύετε τους φακούς επαφής σας. Όσο πιο καθαρές είναι τόσο λιγότερα μικρόβια συγκεντρώνουν.

Προσοχή στο μακιγιάζ: Όταν μακιγιάρεστε, καλό είναι πρώτα να φοράτε τους φακούς επαφής σας για να αποφύγετε να τους λερώσετε με τα καλλυντικά.

Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης: Ναι, και οι φακοί επαφής έχουν ημερομηνία λήξης. Πριν τους φορέσετε, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν λήξει.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα