Τι να κάνετε αν το υπνοδωμάτιο μυρίζει μούχλα

Τι να κάνετε αν το υπνοδωμάτιο μυρίζει μούχλα

Είναι η εποχή που κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι, σηκώνετε χαλιά, αλλάζετε κουρτίνες. Ενδέχεται λοιπόν να διαπιστώσετε ότι διάφορα σημεία του σπιτιού όπως η κρεβατοκάμαρα μυρίζει μούχλα.

Ναι, μπορεί να συμβεί, ειδικά αν είναι στη βορεινή πλευρά του σπιτιού ή συνηθίζατε όλο το προηγούμενο διάστημα τα σιδερωμένα ρούχα να τα τακτοποιούσατε αμέσως στη ντουλάπα.

Πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας

Αρχικά θα πρέπει να εντοπίσετε την πηγή του…κακού. Αν λοιπόν υπάρχει μούχλα σε συγκεκριμένο σημείο αλλά δεν έχει επεκταθεί σε μεγάλη επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κουβά με ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικού πιάτων. Τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι ξεπλένοντάς του σε καθαρό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να φύγει τελείως η μούχλα.

Θα πρέπει ο χώρος να αεριστεί καλά και φυσικά να στεγνώσει το σημείο χωρίς να ακουμπά κάτι πάνω.

Χλωρίνη

Αν ωστόσο η μούχλα είναι έντονη, θα χρειαστείτε χλωρίνη. Σε 10 μέρη νερού αραιώστε 1 μέρος χλωρίνη. Σκουπίστε καλά και αφήστε να στεγνώσει πλήρως.

Ξίδι

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λευκό ξίδι. Ψεκάστε ξίδι στη μούχλα και αφήστε το να δράσει για μια ώρα. Στη συνέχεια, τρίψτε με ένα σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών βουτηγμένο σε μαγειρική σόδα.

Αερίστε καθημερινά

Ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες όσο πιο συχνά γίνεται για να κυκλοφορήσει ο αέρας και να μειωθεί η υγρασία. Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες οροφής ή αφυγραντήρες.

Μειώστε την υγρασία

Κλείστε τις πόρτες του μπάνιου κατά τη διάρκεια του ντους και αποφύγετε να στεγνώνετε ρούχα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου.

Καθαρίστε

Καθαρίζετε τακτικά το δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων των επιφανειών που τείνουν να συγκεντρώνουν υγρασία.

Αποτρέψτε τη συσσώρευση μούχλας

Αποθηκεύστε τα ρούχα και τα αντικείμενα σε ξηρό και δροσερό μέρος. Μην τοποθετείτε έπιπλα πολύ κοντά στους τοίχους.

πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα