Άσπρες τρίχες: 5 λόγοι που δείχνουν ότι είναι επικίνδυνο να αδιαφορούμε όταν εμφανίζονται

Άσπρες τρίχες: 5 λόγοι που δείχνουν ότι είναι επικίνδυνο να αδιαφορούμε όταν εμφανίζονται

Άσπρες τρίχες: Οι άσπρες τρίχες είναι φυσικό επακόλουθο της γήρανσης. Κάποιοι άνθρωποι τις αντιμετωπίζουν ψύχραιμα, ενώ άλλοι προσπαθούν να τις κρύψουν

Ωστόσο, η εμφάνιση άσπρων τριχών σε ανθρώπους κάτω των 30, ίσως να είναι ανησυχητικό σημάδι. Δείτε παρακάτω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία σας.

Παθήσεις της καρδιάς

Συμβουλευτείτε έναν καρδιολόγο, αν είστε άντρας και δείτε τα μαλλιά σας να γκριζάρουν απότομα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ισχαιμικού επεισοδίου. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια στην αρχή και γι’ αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί.

Συσσώρευση υπεροξειδίων

Φυσιολογικά, τα θυλάκια τρίχας παράγουν μια μικρή ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου. Ωστόσο, όταν συσσωρεύεται, αποχρωματίζει τα μαλλιά. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια ενεργοποιημένη UVB ένωση, η οποία χρησιμοποιείται και για διαταραχές της μελάγχρωσης του δέρματος.

Έλλειψη βιταμινών D3 και B12

Μερικές φορές, για να εμποδίσετε τα μαλλιά σας να γκριζάρουν, το μόνο που χρειάζεται είναι μια ισορροπημένη διατροφή: οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η έλλειψη βιταμίνης D3 οδηγεί σε απώλεια της μελανίνης, που δίνει το σκούρο χρώμα στην τρίχα. Το ίδιο ισχύει και για την έλλειψη της βιταμίνη Β12.

Πηγές: US National Library of Medicine, GH

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα