Πώς θα νιώσετε καλύτερα αν φάγατε πολύ στο πασχαλινό τραπέζι

Πώς θα νιώσετε καλύτερα αν φάγατε πολύ στο πασχαλινό τραπέζι

Κυριακή του Πάσχα. Ο οβελίας σουβλίζεται, το ίδιο και το κοκορέτσι και στο τραπέζι υπάρχουν βρασμένα πασχαλινά αβγά, τζατζίκι, σαλάτες, πίτες και πολλά συνοδευτικά. Πάρα πολλά συνοδευτικά. Ακόμη και αν κάποιος κάνει διατροφή ή προσέχει και μετρά τις θερμίδες που καταναλώνει καθημερινά, την Κυριακή του Πάσχα θα ξεφύγει και σίγουρα θα φάει περισσότερο από όσο τρώει τις υπόλοιπες μέρες.

Και κάπως έτσι, καταλήγουμε να πιάνουμε την κοιλιά μας, να φυσάμε και να ξεφυσάμε και φυσικά να μετανιώνουμε την κάθε επιπλέον μπουκιά που φάγαμε. Τι και αν ήπιαμε ανθρακούχο νερό, σόδα ή κάποιο αναψυκτικό. Το φούσκωμα και το πρήξιμο που νιώθουμε τίποτε δεν το ανακουφίζει.

Τι να κάνετε αμέσως μετά την υπερβολική κατανάλωση φαγητού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να περπατήσετε. Μην ξαπλώσετε και μην κάτσετε στην καρέκλα σας. Περπατήστε 5 -10 λεπτά χαλαρά και ξεκουμπώστε και το κουμπί του παντελονιού σας αν νιώθετε ότι πιέζεστε.

Δοκιμάστε να πιείτε μαστίχα Χίου
Η μαστίχα Χίου είναι γνωστή για τις στυπτικές και μαλακτικές ιδιότητές της και συνιστάται στις φλεγμονές του στομάχου, εντέρου και του ήπατος. Μην πιείτε σόδα, η κατανάλωση σόδας έχει ως αποτέλεσμα την κατάποση αέρα.

Πιείτε ένα αφέψημα μέντας
Η μέντα βοηθά να χαλαρώσουν οι μυς του εντέρου και αυξάνει τις εκκρίσεις των πεπτικών υγρών.

Πιείτε νερό
Το νερό βοηθά στη διάσπαση των τροφών και φυσικά συμβάλλει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Κάντε υπομονή
Χαλαρώστε, ξεκουραστείτε και απολαύστε τη μέρα. Μην νιώθετε τύψεις για το παραπάνω αρνάκι που καταναλώσατε ή εκείνο το κομμάτι πίτας που σας έδωσε η θεία σας να δοκιμάσετε.

πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα