Πώς φεύγει η μυρωδιά του αβγού από τα πιάτα

Πώς φεύγει η μυρωδιά του αβγού από τα πιάτα

Τα αβγά είναι θρεπτικό και χορταστικά ιδιαίτερα αν φτιάξουμε ομελέτα που γίνεται και γρήγορα.

Ωστόσο, θα έχετε διαπιστώσει ότι συχνά τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε – πιάτα, μπολ, πιρούνι – μυρίζουν αβγό παρότι τα πλύνατε με υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Τι μπορείτε να κάνετε γι΄αυτό;

Λεμόνι

Το λεμόνι δεν απολυμαίνει αλλά απομακρύνει και τις δυσάρεστες οσμές. Ρίξτε λοιπόν μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού στο πιάτο που χρησιμοποιήσατε , προσθέστε λίγο ζεστό νερό, αφήστε το για λίγο και στη συνέχεια πλύντε το καλά. Αν έχετε χρόνο, αφήστε τον χυμό λεμονιού στο πιάτο για περίπου 20 λεπτά πριν το πλύνετε με υγρό απορρυπαντικό.

Ξίδι

Εκτός από το λεμόνι, ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την καταπολέμηση των οσμών είναι και το ξίδι. Λόγω της οξύτητάς του εξαλείφει όλες τις άσχημες οσμές. Ρίξτε μερικές σταγόνες ξίδι στο σκεύος που χρησιμοποιήσατε για το αβγό, αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και ξεπλύντε. Θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά του αβγού έχει εξαφανιστεί.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα περιέχει συστατικά που είναι αποτελεσματικά για την αποτελεσματική εξάλειψη κάθε μυρωδιάς. Πασπαλίστε τα σκεύη που είχατε βάλει αβγά και τρίψτε τα με σφουγγάρι. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξίδι αν θέλετε. Στη συνέχεια ξεπλύντε με άφθονο νερό και στη συνέχεια σαπουνίστε τα.

Αλεύρι

Για να φύγει η έντονη μυρωδιά των αβγών, έχετε ακόμα μία εναλλακτική: το αλεύρι. Όπως και με την μαγειρική σόδα, πασπαλίστε το στο πιάτο ή τα πιάτα, το τηγάνι, ή όποιο άλλο μαγειρικό σκεύος . αφήστε το για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε τα με απορρυπαντικό.

πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα