5 απροσδόκητα πλεονεκτήματα που έχει το πρωινό ξύπνημα

5 απροσδόκητα πλεονεκτήματα που έχει το πρωινό ξύπνημα

Όσο κι αν μας δυσκολεύει καμιά φορά, το πρωινό ξύπνημα έχει πολλά οφέλη.

Όταν το δίλημμα είναι ύπνος ή πρωινό ξύπνημα, είμαστε σίγουρες πως οι περισσότεροι θα απαντήσουν το πρώτο. Όπως έχουμε πει και θα επαναλάβουμε, ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Αν σου έλεγε, όμως, κάποιος ότι το πρωινό ξύπνημα έχει πολλά πλεονεκτήματα για την καθημερινότητά σου και τη ζωή σου γενικότερα θα το σκεφτόσουν πάλι; Ίσως το να πατάς αναβολή ξανά και ξανά στο ξυπνητήρι σου, δεν θα σου κάνει όσο καλό νομίζεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη του πρωινού ξυπνήματος είναι αμέτρητα και μόνο όσοι σηκώνονται με την ανατολή του ηλίου από το κρεβάτι τους, έχουν τη δυνατότητα να τα απολαύσουν.

5 οφέλη που έχει το πρωινό ξύπνημα στην καθημερινότητά σου

1. Αυξάνεις την παραγωγικότητά σου

Αλλιώς είναι να ξεκινάς την ημέρα σου στις 7 κι αλλιώς στις 11, καθώς έχεις κερδίσει πολλές ώρες, που μπορείς να τις αξιοποιήσεις όπως επιθυμείς. Όταν η υπόλοιπη πολυκατοικία κοιμάται, εσύ μπορείς να φτιάξεις το πρόγραμμά σου, να θέσεις τους στόχους σου για να πετύχεις και να ξεκινήσεις αυτή την ημέρα γεμάτη αισιοδοξία και χαρά. Μπορεί τα πρώτα λεπτά να είναι δύσκολα, όμως στην πορεία της ημέρας θα καταλάβεις πόσα πράγματα κέρδισες και πόσα περισσότερα έκανες, ρυθμίζοντας απλώς το ξυπνητήρι σου νωρίτερα.

2. Ενισχύει την ψυχική ευεξία

Το να ξυπνάς πρωί σου προσφέρει την ευκαιρία για αυτοφροντίδα και ενδοσκόπηση, τα οποία έχουν μεγάλη επίδραση στην ψυχική υγεία σου. Ίσως αυτός να είναι ο χρόνος που έψαχνες για να εστιάσεις στον εαυτό σου και στις ανάγκες σου, βάζοντάς σε πρώτο πλάνο. Συνδέσου με τις σκέψεις σου, βρες την εσωτερική γαλήνη σου και κάνε όμορφα και αισιόδοξα σενάρια για την ημέρα που μόλις ξεκίνησε.

3. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σου

Ο ακανόνιστος ύπνος έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σου χωρίς εσύ να το καταλαβαίνεις. Το να φτιάξεις το πρόγραμμα του ύπνου σου, γνωρίζοντας πως θα ξυπνάς μια συγκεκριμένη ώρα και θα κοιμάσαι επίσης μια συγκεκριμένη ώρα είναι ζωτικής σημασίας. Ρυθμίζοντας αυτό το κομμάτι, θα μπορέσεις να βρεις μια ισορροπία στη ζωή σου και να είσαι πιο παραγωγική και ξεκούραστη μέσα στην ημέρα. Όταν ξυπνάς με το φως του ήλιου, κινείσαι με έναν διαφορετικό και πιο γρήγορο ρυθμό, έχεις πολλή ενέργεια και έχεις τη διάθεση να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Συνεπώς, όταν δύσει ο ήλιος, θα νιώθεις πλέον την ανάγκη να κοιμηθείς για να ξεκουραστείς.

4. Χρόνος για άσκηση

Δράττοντας την ημέρα από πολύ νωρίς, έχεις την ευκαιρία να διαμορφώσεις με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμά σου, προκειμένου να συμπεριλάβεις σε αυτό και την άσκηση. Η γυμναστική είναι σημαντική τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία μας κι έτσι, δεν γίνεται να μην αποτελεί κομμάτι του καθημερινού προγράμματός σου.

5. Αποκτάς υγιεινές συνήθειες

Μπορεί αυτό να μην το είχες σκεφτεί, όμως ξυπνώντας νωρίτερα έχεις τον απαραίτητο χρόνο να φροντίσεις τον εαυτό σου, φτιάχνοντας ένα υγιεινό και χορταστικό πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, ώστε να αρχίσεις δυναμικά την ημέρα σου. Το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, και συνεπώς το να καταναλώνεις υγιεινές τροφές αυτή τη στιγμή της ημέρας είναι ό,τι καλύτερο.

Πηγή: jenny.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα