Πόσα χιλιόμετρα είναι τα 10.000 βήματα: 7 έξυπνες λύσεις για να πιάσετε τον στόχο

Πόσα χιλιόμετρα είναι τα 10.000 βήματα: 7 έξυπνες λύσεις για να πιάσετε τον στόχο

Αν έχετε στόχο να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση, είναι πράγματι καλή ιδέα να μάθετε πόσα βήματα την ημέρα περπατάτε αυτή τη στιγμή. Μετά την «αποκάλυψη» θα μπορέσετε να εργαστείτε προς τον στόχο των 10.000 βημάτων, προσθέτοντας 1.000 επιπλέον βημάτων την ημέρα κάθε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, ο μέσος Αμερικανός περπατάει 3.000 έως 4.000 βήματα την ημέρα, δηλαδή περίπου 1,5 έως 2 μίλια.

Αν ωστόσο περπατάτε ήδη περισσότερα από 10.000 βήματα την ημέρα ή αν είστε αρκετά δραστήριοι και προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πιθανόν να θέλετε να θέσετε τον ημερήσιο στόχο των βημάτων σας λίγο υψηλότερα.

Σημειώνεται πως τα 10.000 βήματα αντιστοιχούν περίπου σε 7,5-8 χιλιόμετρα, ανάλογα με το μέγεθος του βηματισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περπατήσετε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά καθημερινά για να πιάσετε αυτόν τον στόχο.

Πού κάνει καλό το περπάτημα

Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας συνιστά 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης άσκηση, όπως γρήγορο περπάτημα.

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πέσετε με τα μούτρα στον στόχο των 150 λεπτών. Ξεκινήστε από εκεί που βρίσκεστε και αυξήστε σταδιακά τη δραστηριότητά σας εβδομάδα με εβδομάδα.Αυτά τα 150 λεπτά την εβδομάδα μπορούν να μοιραστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ορισμένοι άνθρωποι στοχεύουν σε 30 λεπτά άσκησης πέντε ημέρες την εβδομάδα. Άλλοι «χωράνε» 10 λεπτά άσκησης αρκετές φορές την ημέρα.

Αν ο ρυθμός του περπατήματος δεν είναι αρκετά γρήγορος ώστε να χαρακτηριστεί ως άσκηση μέτριας έντασης, τα βήματα αυτά εξακολουθούν να βοηθούν στην πρόληψη των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από το πολύ καθισιό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Έφοσον περπατάτε σε τακτική βάση, πρόκειται για μια μόρφη άσκησης που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων:

  • Καρδιακές παθήσεις
  • Παχυσαρκία
  • Διαβήτη
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Κατάθλιψη

Έξυπνες ιδέες για να «πιάσετε» τον στόχο σας

Μόλις καθορίσετε τους στόχους σας, δοκιμάστε αυτές τις ιδέες για να εντάξετε περισσότερο περπάτημα στην καθημερινότητά σας:

  • Πηγαίνετε τον σκύλο βόλτα: Αν δεν έχετε σκύλο, προσφερθείτε εθελοντικά να βγάζετε βόλτα σκύλους σε ένα καταφύγιο ζώων ή πηγαίνετε μαζί με έναν φίλο σας βόλτα τον δικό του σκύλο.
  • Δοκιμάστε με μουσική: Μια ζωηρή μελωδία ή κάτι με έντονο ρυθμό μπορεί να κάνει τη δραστηριότητα πιο ευχάριστη και να σας βοηθήσει να περπατήσετε πιο μακριά ή πιο γρήγορα.
  • Βάλτε «στο κόλπο» και την οικογένεια: Αντί για τηλεόραση όλοι μαζί, πηγαίνετε μια βόλτα ή πεζοπορία μαζί.
  • Περπατήστε ενώ περιμένετε: Περπατήστε αντί να κάθεστε όταν είστε νωρίς για ένα ραντεβού ή περιμένετε για μια πτήση.
  • Προγραμματίστε τους περιπάτους σας κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών: Βάλτε υπενθυμίσεις στο ημερολόγιό σας για μικρά διαλείμματα περπατήματος για να ανεβάσετε την ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
  • Παρκάρετε πιο μακριά: Επιλέξτε θέσεις στάθμευσης πιο μακριά από την είσοδο. Αν παίρνετε το λεωφορείο, κατεβείτε μια στάση νωρίτερα και περπατήστε το υπόλοιπο της διαδρομής.
  • Πάρτε τις σκάλες: Ακόμα και το κατέβασμα από τις σκάλες μετράει ως βήματα και καίει θερμίδες.

Πηγή: .dnews.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα