Μπρόκολο: Ασπίδα κατά του καρκίνου

Μπρόκολο: Ασπίδα κατά του καρκίνου

Όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα, αν καρυκεύσετε το μπρόκολο που μαγειρεύετε, αυτό που σίγουρα θα καταφέρετε είναι να ενισχύσετε την αντικαρκινική του δράση.

Αν πάλι το «παραμαγειρέψετε», αντί απλώς να το μαγειρέψετε στον ατμό για 2-4 λεπτά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι καταστρέφονται οι προστατευτικές του ιδιότητες κατά του καρκίνου.

Αντίθετα, μπορείτε να τις «ενισχύσετε», αν προσθέσετε καρυκεύματα, όπως το χρένο, ή ιαπωνικά μπαχαρικά που περιέχουν το ένζυμο myrosinase ή ακόμη και μουστάρδα.

Καθηγήτρια-διατροφολόγος, του πανεπιστημίου του Illinois, υποστηρίζει ότι, όταν καρυκεύεται το συγκεκριμένο λαχανικό, αυξάνεται η απορρόφησή του από το άνω μέρος του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας τις «θετικές επιπτώσεις» του.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, 3-5 μερίδες μπρόκολο την εβδομάδα παρέχουν ισχυρή αντικαρκινική προστασία στον οργανισμό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα