Το κόλπο 2 δευτερολέπτων για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια και τα ακάρεα στα μαξιλάρια σας, χωρίς να τα πλύνετε

Το κόλπο 2 δευτερολέπτων για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια και τα ακάρεα στα μαξιλάρια σας, χωρίς να τα πλύνετε

Μια γυναίκα αποκαλύπτει το κόλπο της μητέρας της για να εξοντώσει τα βακτήρια και τα ακάρεα σκόνης από τα μαξιλάρια, μέσα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, χωρίς να τα πλύνει. Με τη μέθοδο αυτή δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήστε καθόλου ακριβά καθαριστικά προϊόντα.

Με το αυξανόμενο κόστος ζωής, όλοι αναζητάμε τρόπους να μειώσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος. Υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως του ήλιου;

Το κόλπο για να απομακρύνετε βακτήρια και ακάρεα από τα μαξιλάρια σας, χωρίς να τα πλύνετε

Η Danielle μοιράστηκε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram (@danielle_homelife) έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια και τα ακάρεα στα μαξιλάρια, χωρίς να τα βάλετε στο πλυντήριο ρούχων. Στο video που δημοσίευσε τοποθετεί μια απλώστρα έξω στην βεράντα της και βάζει πάνω δύο μαξιλάρια.

«Ο αερισμός των μαξιλαριών σας στον ήλιο θα βοηθήσει στην εξόντωση των αλλεργιογόνων και άλλων βακτηρίων ή ακαθαρσιών που μπορεί να κρύβονται εκεί», σημείωσε στη λεζάντα της ανάρτησής της. «Το λέει και η Google», τόνισε. Και δεν έχει άδικο, καθώς ο ήλιος μπορεί να σκοτώσει τα μικρόβια.

Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο αναφέρει ότι το άπλωμα των μαξιλαριών στον ήλιο μπορεί να «εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές από τα υφάσματα, να απολυμάνει και να λευκάνει τις φυσικές ίνες». Είναι επίσης μια παραδοσιακή πρακτική που είναι δημοφιλής στις μεσογειακές χώρες.

«Τώρα ξέρουμε ότι οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν πραγματικά να σκοτώσουν μικρόβια και βακτήρια, γεγονός που εξηγεί εν μέρει γιατί ο αερισμός των μαξιλαριών σας σε εξωτερικό χώρο είναι μια τόσο καλή ιδέα», εξήγησε η Jill Nystal σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό της One Good Thing.

«Ένας άλλος λόγος για να αερίζετε τα μαξιλάρια σας στον ήλιο είναι ότι βοηθά στην εξάλειψη οποιασδήποτε υγρασίας που μπορεί να έχει παγιδευτεί μέσα. Ακόμα και ίχνη υγρασίας μπορούν να προσελκύσουν ακάρεα και μικρόβια και να επηρεάσουν την ποιότητα του μαξιλαριού σας».

Σημαντική προειδοποίηση

«Προσέξτε να μην τα αφήσετε τα μαξιλάρια έξω για πολύ ώρα για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό», προειδοποιεί η Danielle στην ανάρτησή της.

Οι followers της ενθουσιάστηκαν με το έξυπνο κόλπο. «Δεν το ήξερα αυτό! Τέλεια συμβουλή», έγραψε ένας χρήστης στα σχόλια. «Πολύ έξυπνο!», πρόσθεσε ένας άλλος. «Ακριβώς αυτό έκανα την περασμένη βδομάδα», είπε ένας τρίτος χρήστης. «Ναι, η μαμά μου πάντα μας έλεγε να το κάνουμε αυτό», σχολίασε κάποιος άλλος. «Τέλεια συμβουλή!», σημείωσε ένας άλλος χρήστης.

Πηγή: enikos.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα