Σφουγγάρισμα: 5 μυστικά για αστραφτερό και καθαρό πάτωμα

Σφουγγάρισμα: 5 μυστικά για αστραφτερό και καθαρό πάτωμα

Ένας καθαρός και αστραφτερός χώρος φαίνεται κυρίως από το πάτωμα του. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην έχουμε χρόνο να καθαρίσουμε διεξοδικά το σπίτι λόγω πολλών υποχρεώσεων, αλλά σίγουρα μπορούμε να βρούμε ένα κενό μέσα στην ημέρα για ένα σφουγγάρισμα.

Το σφουγγάρισμα του δαπέδου σας, μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή διαδικασία, αλλά αν θέλετε το πάτωμά σας να λάμπει και να παραμένει καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να δώσετε λίγο περισσότερη προσοχή και να επιλέξετε ένα μείγμα που λειτουργεί καλύτερα για τον συγκεκριμένο τύπο δαπέδου σας.

Όπως λένε οι ειδικοί καθαρισμού, το πάτωμα θα λάμπει και θα παραμείνει καθαρό, αν χρησιμοποιήσετε τις σωστές μεθόδους καθαρισμού.

Σαπούνι για τα πιάτα

«Το σαπούνι που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό των πιάτων, είναι ένα εύκολο προϊόν που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, διεισδύει στη βρωμιά και δεν προκαλεί ζημιά σε κανένα τύπο δαπέδου», λέει η επαγγελματίας καθαρισμού, Robin Murphy, ιδρυτής της ChirpChirp.

Οινόπνευμα

Το οινόπνευμα είναι αποτελεσματικό και οικονομικό καθαριστικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σφουγγάρισμα. Είναι επίσης ένα ισχυρό μικροβιοκτόνο, που σημαίνει ότι μπορεί να συνθλίψει βακτήρια, ιούς, μούχλα και μύκητες.

«Το οινόπνευμα είναι εξαιρετικό για να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς ενώ απολυμαίνει την επιφάνεια», λέει η Kathy Cohoon, επαγγελματίας καθαρισμού στο Two Maids. «Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από οσμές».

Αναλογία: 1 φλιτζάνι ανά λίτρο

Απαιτείται ξέπλυμα; Όχι, δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε. Στην πραγματικότητα, αν το αφήσετε να σταθεροποιηθεί μπορεί να το κάνει πιο αποτελεσματικό στην εξόντωση μικροβίων και βακτηρίων.

Ξύδι

Το ξύδι είναι καλύτερο για πλακάκια και laminate, και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε δάπεδα όπως σκληρό ξύλο, μάρμαρο και τραβερτίνη. Η Murphy λέει, “Για τα δάπεδα σκληρής επιφάνειας, η οξύτητα του ξιδιού, που έχει έχει επίπεδο pH δύο έως τρία, αφαιρεί τη βρωμιά χωρίς να βλάπτει το φινίρισμα”.

Αναλογία: ½ φλιτζάνι ανά λίτρο

Απαιτείται ξέβγαλμα;Όχι, δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε.

Βόρακας

Ο βόρακας είναι ένας ισχυρός καθαριστικός παράγοντας παρόμοιος με τη μαγειρική σόδα (αν και πιο αλκαλική) που στοχεύει στους δύσκολους λεκέδες. Απολυμαίνει και “είναι καλό στην αφαίρεση λεκέδων επειδή είναι ελαφρώς λειαντικό και απομακρύνει τις οσμές”, σημειώνει η Murphy. “Επίσης αναστέλλει την ανάπτυξη μούχλας και είναι αποτελεσματικό ενάντια στα οικιακά έντομα όπως τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες.”

Αναλογία: ⅛ φλιτζάνι ανά λίτρο

Απαιτείται ξέπλυμα;: Ναι, ο βόρακας μπορεί να αφήσει υπολείμματα πίσω του. Ολοκληρώστε το σφουγγάρισμα με ένα δεύτερο πέρασμα με καθαρό νερό.

Επαγγελματικό καθαριστικό δαπέδων

Φυσικά, η χρήση προκατασκευασμένου καθαριστικού δαπέδου είναι πάντα μια επιλογή. Κάθε σύνθεση προϊόντος έχει τις δικές της οδηγίες χρήσης, επομένως ελέγξτε ξανά την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλη για το πάτωμα σας και ανατρέξτε στις συμβουλές αραίωσης για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την τέλεια αναλογία.

Πηγή: healthstories.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα