Η συμβουλή της μαμάς: Πώς θα διώξετε τη σκόνη από το σπίτι

Η συμβουλή της μαμάς: Πώς θα διώξετε τη σκόνη από το σπίτι

'Οσο συχνά κι αν ξεσκονίζετε, ένα είναι βέβαιο: η σκόνη θα κάνει την εμφάνισή της σε ανύποπτο χρόνο.

Ακόμα κι αν κάνετε τα στραβά μάτια, θα έρθει η στιγμή που πρέπει να την απομακρύνετε (μέχρι την επόμενη φορά).

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν, αν υπήρχε τρόπος να «κρατήσετε» τη σκόνη μακριά για μεγαλύτερο διάστημα;

Ας δούμε με ποιους τρόπους θα το καταφέρετε αυτό:

Πανάκια από μικροΐνες

Τα ξεσκονόπανα και τα βαμβακερά υφάσματα διώχνουν σκόνη αλλά δεν την εξαφανίζουν. Αντίθετα τα πανάκια μικροϊνών παγιδεύουν τη σκόνη και τη βρομιά αφήνοντας επίσης λιγότερες ραβδώσεις και υπολείμματα.

Όχι φτερό ξεσκονίσματος

Μπορεί να νομίζετε ότι το φτερό κάνει δουλειά αλλά στην πραγματικότητα, μεταφέρουνν τη σκόνη η οποία κατακάθεται σε άλλα σημεία. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια υγρή πετσέτα ή ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τις επιφάνειες αν δεν έχετε πανάκια μικροϊνών.

Καθαρισμός από πάνω προς τα κάτω

Ένα συνηθισμένο λάθος καθαρισμού είναι ότι ξεσκονίζετε από κάτω προς τα πάνω. Αντ 'αυτού, ξεκινήστε με τις υψηλότερες επιφάνειες και συνεχίστε προς τα κάτω, απομακρύνοντας όλη τη σκόνη σταδιακά.

Baby oil

Ένας απλός και συνάμα έξυπνος τρόπος για να αποτρέψετε τη συσσώρευση σκόνης στα έπιπλά σας είναι το baby oil. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα baby oil σε ένα πανί καθαρισμού και σκουπίστε τις ξύλινες επιφάνειες των επίπλων με κυκλικές κινήσεις. Είναι σημαντικό να μην υπερβάλλετε με την ποσότητα. Μερικές σταγόνες, αρκούν.

Μαλακτικό ρούχων

Εκτός από το baby oil και η χρήση μαλακτικού θα μπορούσε να αποτρέψει τη συγκέντρωση σκόνης. Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε μαζί δύο κουταλιές της σούπας μαλακτικό και ένα φλιτζάνι νερό και ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση. Ψεκάστε το μείγμα σε ένα πανί καθαρισμού για να το βρέξετε και σκουπίστε τις ξύλινες επιφάνειες.

Κάλτσα

Συχνά η σκόνη συγκεντρώνεται σε μέρη που είναι δύσκολο να καθαριστεί πλήρως, όπως το εσωτερικό των αμπαζούρ, τα στόρια και τα σοβατεπί. Όταν συμβεί αυτό, δοκιμάστε να απομακρύνετε τη σκόνη με μια παλιά αλλά καθαρή κάλτσα. Τοποθετήστε τη πάνω από το χέρι σας και σκουπίστε όχι μόνο τα δύσκολα σημεία αλλά και τις ξύλινες επιφάνειες.

Πηγή: motherblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα