Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αμύγδαλα

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι σπόροι από δέντρα που προέρχονται από τη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή, αλλά τα απολαμβάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα δημοφιλές σνακ.

Ωστόσο μερικοί άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί να τους προσθέσουν στην διατροφή τους επειδή οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά και θερμίδες.

Ωστόσο, τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά θρεπτικά και προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνονται με μέτρο.

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αμύγδαλα

  • Άτομα με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς
  • Άτομα που διατρέχουν κίνδυνο πνιγμού

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η κατανάλωση αμυγδάλων, ακόμη και καθημερινά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία παρά κινδύνους. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τα αμύγδαλα, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Άτομα με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς:Τα άτομα που είναι αλλεργικά σε άλλους ξηρούς καρπούς θα πρέπει να αποφεύγουν τα αμύγδαλα. Εάν έχει ελεγχθεί από τον γιατρό τους ότι δεν είναι αλλεργικοί στα αμύγδαλα μόνο τότε μπορούν να τα καταναλώσουν.

Άτομα που διατρέχουν κίνδυνο πνιγμού: Βρέφη, νήπια, μικρά παιδιά και οποιοσδήποτε με δυσκολία στην κατάποση θα πρέπει να αποφεύγει την κατανάλωση αμυγδάλων.

Επιπλέον, τα αμύγδαλα είναι μια πλούσια πηγή λίπους και αυτό σημαίνει ότι έχουν αρκετές θερμίδες. Αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί εάν τα καταναλώνετε με μέτρο ως μέρος μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά. Έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ξηροί καρποί δεν προκαλούν αύξηση βάρους. Ωστόσο, άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος χρειάζεται να προσέξουν τις ποσότητες που καταναλώνουν.

Τα 6 οφέλη των αμυγδάλων
 
Χαμηλότερη Χοληστερόλη
Αρκετές μελέτες δείχνουν την ικανότητα των αμυγδάλων να βελτιώνουν τις ποσότητες λίπους στο αίμα. Αυτό είναι σημαντικό επειδή τα υψηλά επίπεδα ορισμένων λιπών στο αίμα, όπως της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL), της λεγόμενης «κακής χοληστερίνης» που σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης. Αυτά τα θετικά αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί σε άτομα που καταναλώνουν έως και έξι χούφτες αμύγδαλα καθημερινά. Σε ορισμένες μελέτες, τα αμύγδαλα αντικατέστησαν άλλα λίπη στη διατροφή

Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
Τα αμύγδαλα βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υγιή ακόρεστα λίπη και πρωτεΐνες ενώ είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του κορεσμού και δεν προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Υγιής αρτηριακή πίεση
Επειδή είναι πλούσια σε μαγνήσιο τα αμύγδαλα είναι ευεργετικά για την υποστήριξη των φυσιολογικών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Ορισμένες έρευνες συνδέουν την ανεπάρκεια μαγνησίου με την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Διαχείριση βάρους
Τα αμύγδαλα περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες, άφθονες φυτικές ίνες και υγιή λίπη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του κορεσμού, στη μείωση της πείνας και στην πρόληψη των επεισοδίων υπερφαγίας.

Πλούσια σε Αντιοξειδωτικά
Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης που λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό. Τα περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά στα αμύγδαλα βρίσκονται στην καστανή εξωτερική φλούδα τους.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη βιταμίνης Ε από τα αμύγδαλα μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγιούς γήρανσης του δέρματος και να προστατεύσει τα κύτταρα του δέρματος από τις ρυτίδες και τις βλάβες από τον ήλιο.

Υγεία του εντέρου
Το πεπτικό σας σύστημα φιλοξενεί τρισεκατομμύρια βακτήρια που συνθέτουν το μικροβίωμα του εντέρου σας. Αυτά τα βακτήρια παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της συνολικής υγείας και ευεξίας σας. Έρευνες δείχνουν ότι τα αμύγδαλα έχουν οφέλη για το μικροβίωμα του εντέρου.

Εξαιρετική τροφή
Τα αμύγδαλα είναι ένα θρεπτικό, ευέλικτο και νόστιμο σνακ με πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υγιή λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα