Τα χειρότερα συστατικά μαγειρικής που προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι και αύξηση βάρους

Τα χειρότερα συστατικά μαγειρικής που προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι και αύξηση βάρους

Το χρόνιο φούσκωμα μπορεί να προκαλέσει τόσο την αυτοπεποίθησή σας όσο και την άνεσή σας. Σε κανέναν δεν αρέσει η αίσθηση του πολύ στενού παντελονιού μετά από ένα γεύμα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βάλεις σε τάξη την υγεία του εντέρου και να αποτρέψεις το φουσκωμένο στομάχι.

Εκτός από την προσθήκη των σωστών υγιεινών για το έντερο τροφών στο πιάτο μας, είναι επίσης καλή ιδέα να περιορίσουμε ορισμένα συστατικά που μπορούν να οδηγήσουν ή να επιδεινώσουν το χρόνιο φούσκωμα. Δυστυχώς, πολλά από αυτά βρίσκονται στην κουζίνα μας αυτή τη στιγμή και ίσως είναι οι μεγάλοι ένοχοι. Ο διαιτολόγος Jesse Feder μίλησε στο Shefinds για τις 3 ένοχες τροφές που χρησιμοποιούμε όταν μαγειρεύουμε.

1. Κρέμα γάλακτός

Η βαριά κρέμα, συχνά αγαπημένη για προσθήκη πλούτου σε σάλτσες και σούπες, έχει βαρύ τίμημα. Σύμφωνα με τον Feder, «μπορεί να προσθέσει έναν τόνο ανθυγιεινών λιπαρών και θερμίδων στο πιάτο σας». Τα κορεσμένα λίπη που υπάρχουν στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος είναι γνωστό ότι είναι φλεγμονώδη, οδηγώντας δυνητικά σε φούσκωμα και αύξηση της LDL ή της κακής χοληστερόλης. Η περιεκτικότητα σε θερμίδες δεν είναι επίσης σύμμαχος για όσους στοχεύουν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος.

Υγιεινή εναλλακτική: Γιαούρτι

Ο Feder συνιστά να αποφεύγουμε την παχύρρευστη κρέμα και να προτιμάμε το γιαούρτι. Αυτό το γιαούρτι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και προβιοτικά είναι γεμάτο με οφέλη για την υγεία.

2. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας, που συχνά επαινείται για τη μοναδική του γεύση, μπορεί να μην είναι η πιο υγιεινή επιλογή, ειδικά αν θέλουμε να αποφύγουμε το φουσκωμένο στομάχι. Ο Feder επισημαίνει ότι είναι «πολύ υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες», που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, φούσκωμα και αυξημένα επίπεδα κακής χοληστερόλης με την πάροδο του χρόνου.

Υγιεινές εναλλακτικές λύσεις: Ελαιόλαδο 

Αντί για λάδι καρύδας, ο Feder προτείνει να στραφούμε σε πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όπως το ελαιόλαδο καθώς έχει περισσότερα υγιή λίπη και χαμηλότερα σε ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά. Έτσι όχι μόνο διατηρείς το γευστικό προφίλ, αλλά εισάγεις επίσης λιπαρά που είναι υγιή για την καρδιά που είναι λιγότερο πιθανό να συμβάλλουν στη φλεγμονή και το φούσκωμα.

3. Φυτικό λάδι

Το φυτικό λάδι είναι αναμφισβήτητα βασικό στοιχείο της κουζίνας. Και μπορεί να φαίνεται αθώο, αλλά σύμφωνα με τον Feder, μπορεί «να προσθέσει πολλές περιττές θερμίδες και ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά». Αυτό το διπλό πλήγμα ανεπιθύμητων χαρακτηριστικών το καθιστά μια λιγότερο από ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν την υγεία και το βάρος τους. Επιπλέον, πολλοί ειδικοί υγείας προειδοποιούν ότι το φυτικό έλαιο είναι εξαιρετικά φλεγμονώδες, εγκυμονώντας ένα ευρύ φάσμα κινδύνων για το σώμα μας.

Υγιεινές εναλλακτικές λύσεις: Ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο 

Για μαγειρικούς σκοπούς, ο Feder προτείνει τις ίδιες εναλλακτικές όπως για το λάδι καρύδας, υποστηρίζοντας το ελαιόλαδο ή το λάδι αβοκάντο έναντι του φυτικού ελαίου. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτές οι επιλογές όχι μόνο φέρνουν ένα διαφορετικό προφίλ γεύσης, αλλά και ευθυγραμμίζονται με μια πιο υγιεινή σύνθεση λίπους, μειώνοντας τον κίνδυνο φλεγμονής, φούσκωμα και αυξημένα επίπεδα κακής χοληστερόλης.

Πηγή: theissue.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα