Κατσαρίδες στο σπίτι: Γιατί δεν πρέπει να τις πατάτε

Κατσαρίδες στο σπίτι: Γιατί δεν πρέπει να τις πατάτε

Έχετε κατσαρίδες στο σπίτι; Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τις πατάτε και από τι κινδυνεύετε αν το κάνετε. Δείτε επίσης πως να τις διώξετε οριστικά με φυσικούς αλλά πολύ αποτελεσματικούς τρόπους.

Είναι μεγάλο λάθος να πατάτε τις κατσαρίδες για να τις συνθλίψετε καθώς οι ειδικοί εξηγούν γιατί αυτή η κοινή πρακτική πρέπει να αποφεύγεται.

Εκτός από το κίνητρο που συνδέεται με τον σεβασμό για όλα τα έμβια όντα, δεν συνιστάται να συνθλίβετε τις κατσαρίδες πατώντας τις καθώς αυτό προκαλεί την πτώση ενός συγκεκριμένου αριθμού αυγών στο πάτωμα. Αν απελευθερωθούν, θα πολλαπλασιαστούν.

Επιπλέον, τα απόβλητα από τις πατημένες κατσαρίδες είναι πολύ επικίνδυνα και θα μπορούσαν να μεταδώσουν ασθένειες στα οικιακά κατοικίδια καθώς είναι φορείς του τύφου (σαλμονέλα, αλλά και Escherichia coli, ακόμη και μύκητες και βακτήρια).

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των κατσαρίδων

Το μηλόξυδο είναι μια πολύ αποτελεσματική φυσική θεραπεία για την απώθηση των κατσαρίδων. Απλώς ανακατέψτε ίσες ποσότητες μηλόξυδου και νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το διάλυμα σε περιοχές όπου βρίσκονται συχνά, όπως κουζίνες και μπάνια. Η δυσάρεστη μυρωδιά των κατσαρίδων θα τις απωθήσει.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να είναι ένα ισχυρό όπλο στην καταπολέμηση των κατσαρίδων. Οι οσμές ελαίων όπως η μέντα, ο ευκάλυπτος, η λεβάντα και το λεμονόχορτο είναι ιδιαίτερα ανεπιθύμητες σε αυτές. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου σε νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το διάλυμα σε μολυσμένες περιοχές.

Τα φύλλα δάφνης είναι ένας άλλος φυσικός τρόπος που μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες. Η τοποθέτηση ορισμένων φύλλων δάφνης σε κρίσιμες περιοχές, όπως βάσεις παραθύρων και ανοίγματα θυρών, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά ενάντια σε αυτά τα ανεπιθύμητα έντομα.

Η διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού είναι απαραίτητη για την πρόληψη της εμφάνισης κατσαρίδων. Ο καθαρισμός τροφίμων και υπολειμμάτων από τους κοινόχρηστους χώρους, η αποθήκευση τροφίμων σε αεροστεγή δοχεία και ο τακτικός καθαρισμός δαπέδων και επιφανειών μπορεί να βοηθήσει να γίνει το περιβάλλον λιγότερο φιλόξενο για τα έντομα.

Οι κατσαρίδες, σύμφωνα με το toftiaxa.gr μπορούν να βρουν καταφύγιο σε ρωγμές και σχισμές σε τοίχους, ντουλάπια και άλλες επιφάνειες. Η σφράγιση αυτών των ανοιγμάτων μπορεί να αποτρέψει την είσοδό τους στο σπίτι.

Πηγή: daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα