Ποια λαχανικά πρέπει να βάζεις στο ψυγείο και ποια να αφήνεις εκτός

Ποια λαχανικά πρέπει να βάζεις στο ψυγείο και ποια να αφήνεις εκτός

H λίστα με το ποια φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο και ποια όχι.

Υπάρχουν αρκετές αντικρουόμενες απόψεις για το πώς πρέπει να αποθηκεύεις τα φρούτα και τα λαχανικά στο σπίτι. Μερικοί διατηρούν τα μήλα τους στο ντουλάπι αντί στο ψυγείο, κάποιοι τοποθετούν ολόκληρο τον ανανά στο ψυγείο και άλλοι είναι απολύτως αντίθετοι να αποθηκεύουν τις ντομάτες οπουδήποτε εκτός εκτός από τον πάγκο. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι μόνο θέμα προσωπικής προτίμησης  καθώς κάποια τρόφιμα θα διαρκέσουν περισσότερο και θα έχουν καλύτερη γεύση εάν αποθηκευτούν με τον σωστό τρόπο.

Μερικά φρούτα πρέπει να ψύχονται αμέσως, αλλά κάποια άλλα μπορεί να μην ωριμάσουν στο κρύο και είναι καλύτερα να τα κρατήσουμε στον πάγκο και μετά να τα βάλουμε στο ψυγείο. Μερικά λαχανικά πρέπει να διατηρούνται παγωμένα, ενώ άλλα πρέπει να διατηρούνται στο ευάερο σκοτάδι. Με απλά λόγια, υπάρχουν πολλές παραλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τι πηγαίνει να βάζουμε, πού και γιατί.

«Μόλις γύρισες από τον μανάβη και προβληματίζεσαι για το ποια τρόφιμα πρέπει να βάλεις στο ψυγείο και τι ποια πρέπει να αφήσεις εκτός;  Συνήθως οι περισσότεροι τείνουμε να βάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο, για τη συντήρησή τους. Ωστόσο αυτό, κάποιες φορές έχει τα αντίθετα αποτελέσματα στη διάρκεια ζωής του τροφίμου», λέει η διατροφολόγος Μαρία Παρίση. «Επίσης σημαντικό είναι τα φρούτα και τα λαχανικά να μην αποθηκεύονται μαζί, διότι πολλά φρούτα εκλύουν αιθυλένιο που χαλάει τα λαχανικά», συνεχίζει η διατροφολόγος.

Η φράση «στον πάγκο» μπορεί να σημαίνει κυριολεκτικά τον πάγκο της κουζίνας για εσένα, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει άλλους αποθηκευτικούς χώρους, όπως κάτω από τη νησίδα ης κουζίνας σου, σε δωμάτιο-ντουλάπα, στο scullery σου, σε κρεμαστά καλάθια, στην τροφοθήκη σου ή ακόμη και στον μανάβη που έχεις μέσα στην κουζίνα ή στο μπαλκόνι σου. Με άλλα λόγια, όπου έχεις χώρο!

«Καλό είναι τα φρούτα και τα λαχανικά να μην τοποθετούνται πλυμένα στο ψυγείο γιατί χαλάνε ευκολότερα. Εξαίρεση αποτελούν αυτά τα οποία τοποθετούνται σε αεροστεγώς κλεισμένα δοχεία», συμβουλεύει η Μαρία Παρίση.

Ποια λαχανικά και φρούτα να αποθηκεύσεις εντός ψυγείου

-αγγούρια

-μούρα

-μήλα

-καρότα

-λεμόνια

-μανιτάρια

-πορτοκάλια

-παντζάρια

Ποια λαχανικά και φρούτα να αποθηκεύσεις εκτός ψυγείου

-πατάτες

-μπανάνες

-κρεμμύδια

-κολοκύθα

-αβοκάντο

-ντομάτες

-σκόρδο

-μάνγκο

 Πηγή: theissue.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα