Ελένη Μενεγάκη: Οι συνήθειες που την κάνουν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Ελένη Μενεγάκη: Οι συνήθειες που την κάνουν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Όπως παραδέχεται η ίδια, έχει μια love-hate σχέση με τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου της. Κατά καιρούς βάζω κρέμες κι άλλοτε πάλι περνάω φάση, νιώθω κουρασμένη και τα παρατάω, λέει. Μέσα στα χρόνια και χάρη στις συνεργασίες της με κορυφαία brands καλλυντικών και ταλαντούχους skin experts, colorists και makeup artists, η Ελένη Μενεγάκη έχει συγκεντρώσει αρκετούς άσσους στο μανίκι της aka μυστικά ομορφιάς, που κρύβονται πίσω από την πάντα κομψή, νεανική της εμφάνιση.

1. Η κρέμα ματιών δεν είναι μόνο για τα μάτια
 Ένα από τα προϊόντα που δεν λείπει ποτέ από τη ρουτίνα της είναι μια κρέμα ματιών. Αντί να την εφαρμόζει όμως μόνο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, την εφαρμόζει και στην περιοχή γύρω από τα χείλη, η οποία καλεί για παρόμοια φροντίδα. "Εγώ πάντα έβαζα την κρέμα ματιών γύρω γύρω από τα χείλη. Πάντα", έχει πει στο παρελθόν.

2. Δεν ξεχνά ποτέ το αντηλιακό
Η καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού είναι η πιο έξυπνη κίνηση αντιγήρανσης, που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη φωτογήρανση από τις ακτίνες UVA. "Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει μέρα που να μην περάσω πάνω από την κρέμα και μία αντηλιακή. Κι ας είναι καταχείμωνο. Δεν παίζω πια. Τώρα πια φοβάμαι", έχει πει η Ελένη.

3. Το σωστό χρώμα στα μαλλιά έχει μεγάλη σημασία
 Υπάρχουν "αντιγηραντικά" χρώματα για τα μαλλιά; Σύμφωνα με την Ελένη Μενεγάκη, ναι. "Η γυναίκα όταν μεγαλώνει -αυτά τα μυστικά σας τα λέω χρόνια- πρέπει να ανοίγει το χρώμα των μαλλιών της να την γλυκαίνει. Ακόμα και αυτές που μέχρι τα σαράντα τους είχαν τα μαλλιά τους καστανά σκούρα, θα δείτε πόσο τους πάει όταν τα ανοίγουν μεγαλώνοντας. Φωτίζει παιδιά το ανοιχτό μαλλί", είχε πει στο πλατό της εκπομπής της.

4. Δεν πηγαίνει ποτέ για ύπνο χωρίς να εφαρμόσει την κρέμα νυκτός
"Αφού ξεβαφτώ, αν δεν βάλω κρέμα, δεν μπορώ, με τραβάει το πρόσωπό μου! Δεν μπορώ, θέλω να βάλω κρέμα κάθε βράδυ!" έχει πει χαρακτηριστικά στον αέρα της εκπομπής της, δικαιολογώντας την άψογη εικόνα της.

5. Δεν παραλείπει τη φροντίδα του λαιμού της
"Πιο πολύ κρέμα βάζω στο λαιμό, παρά στο πρόσωπο. Είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή και γι' αυτό όταν ξεβάφεστε μην πολυτρίβεστε γιατί είναι τόσο ευαίσθητο αυτό το σημείο που κάνει εύκολα ζάρες, κοψίματα…", συμβούλευσε τις θαυμάστριές της κατά τη διάρκεια παλαιότερης εκπομπής της.

6. Εμπιστεύεται τη ρετινόλη
Η Ελένη ενσωμάτωσε πρόσφατα στη ρουτίνα της τη ρετινόλη, το συστατικό, που από πολλούς δερματολόγους χαρακτηρίζεται το "χρυσό δισκοπότηρο της αντιγήρανσης"

7. Χαμογελάει
 Όπως έχει αποκαλύψει, το μεγαλύτερο από όλα τα αντιγηραντικά μυστικά ομορφιάς της δεν σχετίζεται με κάποιο καλλυντικό ή κάποιο ritual περιποίησης: "Η μεγαλύτερη λάμψη για το πρόσωπο μια γυναίκας είναι να είναι μέσα της καλά, να είναι η ψυχή της γεμάτη, να είναι χαρούμενη κι αν είναι και ερωτευμένη ακόμα καλύτερα", είχε πει στον αέρα της εκπομπής της, ενώ λίγα χρόνια μετά ήρθε να συμπληρώσει πως οι διακοπές και πιο συγκεκριμένα οι διακοπές στην Άνδρο, είναι το μυστικό της ομορφιάς της. "Όποτε πάω εκεί υπερτσιτώνω, υπερλάμπω θα έλεγα", είχε πει στους συναδέλφους της γελώντας.

.yupiii.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα