Εφτά λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε και χαλάτε τα πράγματά σας

Εφτά λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε και χαλάτε τα πράγματά σας

Αυτές είναι οι λανθασμένες συμβουλές καθαρισμού που αντί να καθαρίζουν τα πράγματά σας, τα καταστρέφουν.

Μην ρίχνετε νερό σε λεκέδες χαλιού Όταν σας χυθεί κάτι πάνω στο χαλί η πρώτη σας αντίδραση είναι να ρίξετε νερό. Μάλιστα θεωρείτε πως όσο πιο πολύ νερό ρίξετε τόσο πιο καλά θα καθαριστεί ο λεκές. Δεν έχετε άδικο, ο λεκές θα φύγει! Αλλά το χαλί σας μπορεί να έχει καταστραφεί για πάντα. Όταν λοιπόν, στάζει κάτι πάνω στο χαλί, θα πρέπει να είστε πολύ υπομονετικοί για να μην ταλαιπωρήσετε τις ίνες του. Μπορείτε να καθαρίσετε τον λεκέ με νερό αλλά θα πρέπει να το κάνετε με ένα βαμβακερό πανάκι που θα έχετε βρέξει ελαφρώς και θα το αφήσετε πάνω στο λεκέ έτσι ώστε να τον απορροφήσει σιγά-σιγά. Ρίξτε και λίγο απορρυπαντικό πιάτων πάνω στο πανάκι.

Μην χρησιμοποιείτε εφημερίδες για τον καθαρισμό των τζαμιών Μπορεί παλαιότερα να χρησιμοποιούνταν συχνά οι εφημερίδες στον καθαρισμό των παραθύρων αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο αθώες. Τρίβοντας το παράθυρό σας με εφημερίδα μπορεί να δημιουργήσετε μικρές γρατζουνιές ή λεκέδες (από το μελάνι) που δεν φεύγουν εύκολα.

Μην καθαρίζετε την καφετιέρα σας με χλωρίνη Πολύς κόσμος για να διώξει τα άλατα από την καφετιέρα ρίχνει χλωρίνη. Αυτό είναι μέγα λάθος καθώς υπάρχει πιθανότητα να μείνουν υπολείμματα χλωρίνης στη μηχανή που φυσικά θα καταλήξουν στον καφέ σας. Για να καθαρίσετε την καφετιέρα χρησιμοποιήστε καλύτερα λευκό ξίδι.

Μην χρησιμοποιείτε ξίδι παντού Μπορεί το ξίδι να χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις καθαρισμού επιφανειών αλλά θέλει προσοχή σε μερικά υλικά. Επειδή είναι όξινο, χαλάει την πέτρα, το μάρμαρο και το κεραμίδι και γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί με τέτοιου είδους επιφάνειες. Για αυτά τα υλικά πάρτε ειδικά υλικά καθαρισμού.

Μην καθαρίζετε συχνά τα ασημικά με οδοντόκρεμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα μια φορά τον χρόνο για να καθαρίσετε τα ασημικά σας και να τους δώσετε λάμψη. Όταν, όμως, η οδοντόκρεμα χρησιμοποιείται πολύ συχνά μπορεί να βλάψει, σε βάθος χρόνου, τα ασημικά σας.

Αποφύγετε το ασετόν Μην χρησιμοποιείτε ασετόν για να καθαρίσετε κάποια επιφάνεια. Για παράδειγμα, αν ξεκολλήσετε κάποιο αυτοκόλλητο από το ψυγείο και πάτε να το καθαρίσετε με ασετόν, το πιο πιθανό είναι να αποχρωματίσετε το ψυγείο σας σε εκείνο το σημείο. Καλύτερα χρησιμοποιήστε ελάχιστο baby oil. Μάθετε εδώ ακόμα έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ξεκολλήσετε κάθε αυτοκόλλητο. 

Προσέξτε με τι ψεκάζετε την οθόνη του υπολογιστή Οι υπολογιστές καθαρίζονται με στεγνό πανί ή με ειδικά σπρέι που είναι για οθόνες. Μην καθαρίσετε ποτέ τον υπολογιστή σας με απορρυπαντικό για τα τζάμια.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα