Καθάρισε τα λίπη από τον φούρνο σου με αυτά τα τρία απλά υλικά

Καθάρισε τα λίπη από τον φούρνο σου με αυτά τα τρία απλά υλικά

Ο φούρνος είναι μια από τις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού. Οι περισσότεροι τον χρησιμοποιούμε σχεδόν κάθε μέρα. Για τον λόγο αυτόν, ο φούρνος τείνει να λερώνεται συχνά και απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο και κόπο για να καθαριστεί αποτελεσματικά.

Λίπη, βρωμιές και υπολείμματα φαγητού συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία, δυσκολεύοντάς μας αργότερα στο καθάρισμα. Τα καλά νέα είναι πως εκτός από τα «σκληρά» καθαριστικά προϊόντα που θα βρεις στην αγορά, μπορείς να βασιστείς σε φυσικά υλικά που έχεις στο σπίτι για να καθαρίσεις τον φούρνο. Ναι, καλά διάβασες.

Οι φυσικοί τρόποι καθαρισμού απομακρύνουν απαλά τα λίπη και τους λεκέδες, χωρίς να μυρίζουν έντονα. Μη χάνεις λοιπόν άλλο χρόνο, επίλεξε τον τρόπο σου ταιριάζει και χάρισε λάμψη και αστραφτερή καθαριότητα στον φούρνο σου.

1) Καθάρισμα με λευκό ξύδι

Με ένα νωπό σφουγγάρι σκούπισε τον φούρνο και άπλωσε την μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του. Ψέκασε παντού λευκό ξύδι και άφησέ το να δράσει για 1-2 ώρες. Σκούπισε με βρεγμένο πανί.

2) Καθάρισμα με λεμόνι

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το χυμό ενός λεμονιού και σόδα τόση ώστε να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Απλώστε την στις επιφάνειες του φούρνου και αφήστε για 1-2 ώρες. Έπειτα σκούπισε με ένα νωπό πανί τα λίπη και τις βρωμιές.

Yλικά:

  • Μαγειρική σόδα
  • Υγρό καθαριστικό πιάτων
  • Λευκό ξύδι

Πώς θα το κάνεις: Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, μισό φλιτζάνι υγρό πιάτων και μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Η σόδα αντιδρά με το όξινο ξύδι κι έτσι το διάλυμα θα φουσκώσει. Μόλις το κάνει, χρησιμοποίησε ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα για να ανακατέψεις και να σχηματίσεις μια πάστα.

Πέρασε ολόκληρο το εσωτερικό του φούρνου σου με την πάστα. Άφησέ την να δράσει για 2 έως 3 ώρες, σκούπισε καλά με ένα πανάκι και ετοιμάσου να δεις το φούρνο σου πιο καθαρό από ποτέ.

πηγή: queen.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα