Κουζίνα: Συμβουλές για να καθαρίσετε τον πάγκο από γρανίτη

Κουζίνα: Συμβουλές για να καθαρίσετε τον πάγκο από γρανίτη

Ένας πάγκος από γρανίτη στην κουζίνα ζεσταίνει και ομορφαίνει τον χώρο. Για να διατηρηθεί όμως το αισθητικό αποτέλεσμά του χρειάζεται φροντίδα. Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείτε να καθαρίζετε την επιφάνειά του για να εξασφαλίσετε αντοχή και καλή εμφάνιση.

  • Πάρτε μια πλάκα σαπούνι και καθαρίστε την επιφάνεια από γρανίτη με αυτό. Σε περίπτωση που δεν έχετε ένα σαπούνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο καθαριστικό για το πλύσιμο των πιάτων.
  • Χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό για τον καθαρισμό του και στη συνέχεια στεγνώνετε καλά με στεγνό πανί.
  • Τα παραπάνω αφορούν τον τακτικό καθαρισμό από σκόνη και ελαφριά βρομιά. Αν υπάρχουν όμως λεκέδες που επιμένουν, φτιάξτε ένα μείγμα από ένα φλιτζάνι αλεύρι με μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό για τα πιάτα. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε το μείγμα. Τοποθετήστε το επάνω στους λεκέδες, σφραγίστε το με μεμβράνη και αφήστε το να δράσει για μια μέρα.
  • Αν οι λεκέδες είναι από πετρέλαιο, κρέμα γάλακτος, βούτυρο ή γάλα, φτιάξτε ένα μείγμα από αλεύρι, νερό και υπεροξείδιο του υδρογόνου σε αυτές.
  • Αν οι λεκέδες είναι από τσάι ή καφέ το μείγμα γίνεται από το υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) και αμμωνία.
  • Την επομένη αφαιρέστε το μείγμα με τη βοήθεια μια ξύλινης κουτάλας που δεν θα τραυματίσει την επιφάνειά του. Ξεβγάλτε όσο έχει μείνει με χλιαρό νερό και τέλος στεγνώστε καλά.
  • Αλλά επειδή όπως λένε η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία, καθαρίζετε τον γρανίτη σας τακτικά, έτσι ώστε να μη συσσωρεύονται ρύποι. Επιπλέον χρησιμοποιείτε ξύλο κοπής για να τον προστατεύετε από γρατζουνιές. Μην αφήνετε επάνω του όξινα τρόφιμα, π.χ. λεμόνι, ξίδι κ.λπ. και τέλος μη μεταφέρετε συσκευές επάνω στην επιφάνειά του.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα