Σοκολάτα: 8 καλοί λόγοι για να την τρως χωρίς τύψεις

Σοκολάτα: 8 καλοί λόγοι για να την τρως χωρίς τύψεις

Η σοκολάτα μπορεί να είναι αρκετά ωφέλιμη για τον οργανισμό μας αν την καταναλώσουμε με τον σωστό τρόπο. Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι ώστε να την τρως χωρίς τύψεις. 

Αν νιώθεις ενοχές κάθε φορά που τρως σοκολάτα γιατί…καμιά φορά το παρακάνεις σίγουρα δεν πρέπει να αισθάνεσαι ότι είσαι ο μόνος άνθρωπος που του συμβαίνει αυτό. Εξάλλου η σοκολάτα έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και την…ψυχική σου υγεία. Αυτό που χρειάζεται είναι τα ξέρεις και να μάθεις να τρως σύμφωνα με όσα έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

Το 45% των γυναικών στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι έχουν λιγούρες για σοκολάτα και μάλιστα το 91% των γυναικών που σπουδάζουν αναφέρουν ότι είναι αρκετά συχνή αυτή τους η επιθυμία για σοκολάτα. Έρευνες δείχνουν ότι σε αντίθεση με τους άνδρες, πολλές γυναίκες έχουν ενοχές επειδή ακριβώς έφαγαν σοκολάτα επειδή νιώθουν την ανάγκη να την φάνε ολόκληρη…

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να καταλάβουμε ότι η σοκολάτα δεν κάνει μόνο κακό και ότι μπορεί πραγματικά να μας κάνει καλό αν προσέξουμε πως θα τη φάμε.

Μην βλέπεις ενοχικά την ανάγκη σoυ για κατανάλωση σοκολάτας
Μια μελέτη του 2014 έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν συχνά σοκολατένιο κέικ όταν ήθελαν να γιορτάσουν κάτι σημαντικό, είχαν καλύτερη διαχείριση του βάρους τους, την ίδια στιγμή που όσες είχαν τύψεις επειδή το έκαναν είχαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από πολλά ακόμα…προβλήματα.

Οι γυναίκες που είχαν ενοχές κάθε φορά που τρώνε σοκολάτα συνήθως αντιμετωπίζουν τα εξής θέματα:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα