Πέντε βήματα για να φύγει το σπλαχνικό λίπος. Τι λένε οι διαιτολόγοι

Πέντε βήματα για να φύγει το σπλαχνικό λίπος. Τι λένε οι διαιτολόγοι

Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, αυτό το είδος λίπους μπορεί να καταπολεμηθεί με τουλάχιστον 30 λεπτά τακτικής άσκησης την ημέρα και περιορίζοντας την υπερβολική ζάχαρη, το λίπος και άλλα ανθυγιεινά στοιχεία στη διατροφή σας. 

«Πρώτον, είναι λίπος που συγκεντρώνεται στο μπροστινό μέρος του σώματος, όπου δημιουργεί σημαντικό στρες στην καρδιά και σε άλλα ζωτικά όργανα. Αυτό θέτει το άτομο σε κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο, μεταξύ άλλων χρόνιων παθήσεων», λέει η διαιτολόγος Trista Best.

«Δεύτερον, εάν αφεθεί για καιρό, θα σχηματιστεί γύρω από όργανα και ιστούς, γεγονός που καθιστά δύσκολη την απώλεια, αυξάνοντας επίσης τον κίνδυνο χρόνιας νόσου. Τρίτον, το σπλαχνικό λίπος στην κοιλιά μπορεί να είναι ένας κρυφός κίνδυνος για εκείνους που κατά τα άλλα έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος. Ένα άτομο με υγιή Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μπορεί να έχει πολύ λίπος στην κοιλιά, ενώ άλλες περιοχές του σώματος είναι σχετικά χωρίς καθόλου λίπος. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια ψευδή αίσθηση σιγουριάς ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την υγεία του, ή για απώλεια βάρους», πρόσθεσε. 

Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να σας ξεκινήσουν στο σωστό δρόμο, αλλά ειδικοί προσθέτουν μερικές ακόμα αποδεδειγμένες μεθόδους που μπορούν να μειώσουν το σπλαχνικό λίπος.

Πέντε μυστικά σε κάθε δίαιτα για να φύγει το σπλαχνικό λίπος 

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα