Δείτε 20 μυστικά για καλύτερο ύπνο όταν έχει πολλή ζέστη

Δείτε 20 μυστικά για καλύτερο ύπνο όταν έχει πολλή ζέστη

Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής δεν μας ταλαιπωρούν μόνο την ημέρα, αλλά και τη νύχτα.

 Ένας μεγάλος μπελάς όταν έχει πολλή ζέστη είναι το πώς θα κοιμηθούμε καλά, χωρίς να παγώνουμε από το air condition όλο το βράδυ και χωρίς να σκάμε και να ιδρώνουμε χωρίς αυτό.

Η βέλτιστη θερμοκρασία υπνοδωματίου για ύπνο είναι μεταξύ 16 και 21 βαθμών Κελσίου, ενώ ο εγκέφαλός σας πρέπει να είναι ελαφρώς πιο κρύος από το υπόλοιπο σώμα σας.

 Ο καλός και ποιοτικός βραδινός ύπνος είναι σημαντικός για την επεξεργασία πληροφοριών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και για την επισκευή και την ισορροπία του οργανισμού σωματικά και διανοητικά.

 Δείτε 20 μυστικά για καλύτερο ύπνο όταν έχει πολλή ζέστη:
1. Βάλτε τα κλινοσκεπάσματα στην κατάψυξη για μερικά λεπτά (μέσα σε μια πλαστική σακούλα). Εάν δεν έχετε πολύ χώρο στο ψυγείο ή στον καταψύκτη σας, βάλτε μόνο την μαξιλαροθήκη.

2. Γεμίστε ένα δοχείο θερμός με παγωμένο νερό και ακουμπήστε το στα «σημεία ψύξης» του σώματός σας: γόνατα, αστραγάλους, καρπούς, λαιμό, βουβωνική χώρα και αγκώνες.

3. Πριν ξαπλώσετε ψεκάστε τα σεντόνια με διάλυμα δροσερού νερού με αλόη βέρα, ιδανικά διατηρημένη στο ψυγείο.

4. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με κρύο νερό και κρατήστε το δίπλα στο κρεβάτι σας. Ψεκάστε στο πρόσωπό σας, το πίσω μέρος του λαιμού σας και το πίσω μέρος των γόνατων σας, για να δροσιστείτε.

 
5. Φορέστε βαμβακερά και λεπτά ρούχα και ξαπλώστε σε καθαρά βαμβακερά σεντόνια. Το υψηλής ποιότητας βαμβάκι είναι το ιδανικό υλικό για τον ύπνο για να μείνετε δροσεροί.

6. Βεβαιωθείτε ότι δεν τρώτε πάρα πολύ πρωτεΐνη, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία του σώματός σας, επειδή αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό.

7. Φάτε πικάντικες τροφές, αλλά τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Αυτό μπορεί να σας κάνει να ιδρώσετε, διαδικασία που δροσίζει το σώμα.

8. Να ασκήστε νωρίς το πρωί και όχι το βράδυ.

9. Κάντε ντους το βράδυ με ελαφρώς δροσερό νερό, αλλά όχι με κρύο, επειδή το σώμα σας θα αντιδράσει στην απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, διατηρώντας τη θερμότητά του.

10. Κρατείστε τα παράθυρα κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το σπίτι πιο δροσερό. Κρατήστε επίσης τις κουρτίνες κλειστές.

11. Απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές στην κρεβατοκάμαρα καθώς αυτές εκπέμπουν θερμότητα.

12. Κρατήστε τα πόδια σας δροσερά, είτε με το να αφήνετε έξω από τα σκεπάσματα, είτε ακουμπώντας τα επάνω σε κάτι δροσερό.

13. Βάλτε ένα ταψί γεμάτο παγάκια μπροστά από έναν ανεμιστήρα για να κρυώσει ο αέρας.

14. Πίνετε νερό τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όχι πολύ τη νύχτα.

15. Κοιμηθείτε σε ξεχωριστό κρεβάτι από τον/την σύντροφό σας.

16. Κοιμηθείτε στον κάτω όροφο του σπιτιού αν ζείτε σε μεζονέτα.

17. Κοιμηθείτε φορώντας δροσερές, ελαφρώς υγρές κάλτσες, ή ακόμα και ένα υγρό μπλουζάκι.

18. Ξεπλύνετε τους καρπούς και τα πόδια σας με κρύο νερό πριν πάτε στο κρεβάτι.

19. Εάν ξυπνήσετε τη νύχτα, τρίψτε λίγη μενθόλη στο μέτωπό σας για να δροσιστείτε.

20. Τοποθετήστε μια υγρή φανέλα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα πριν πάτε για ύπνο και ακουμπήστε τη στο μέτωπό σας καθώς ξαπλώνετε.

Πηγή: iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα