Οι 12 εκπληκτικές χρήσεις της πατάτας που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ

Οι 12 εκπληκτικές χρήσεις της πατάτας που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ

Μία από τις καλύτερες και πιο αγαπημένες τροφές όλων μας είναι οι πατάτες! Η πατάτα είναι ένα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά της παγκόσμιας κουζίνας. Ωστόσο, οι πατάτες έχουν πολλές διαφορετικές χρήσεις εκτός από το φαγητό. Και μάλιστα κάποιες από αυτές ούτε τις φανταζόμαστε! Θα σας παρουσιάσω 12 εκπληκτικές χρήσεις της πατάτας!

Καταπραΰνει τα εγκαύματα
  
Μικρά εγκαύματα είναι πολύ πιθανό να οφείλονται σε κατσαρόλες, τηγάνια ή τσαγιέρες, ειδικά στην κουζίνα. Σε ήπια εγκαύματα λοιπόν, μπορείτε να βάλετε μια φέτα πατάτας στο έγκαυμα για να ανακουφίσετε τον πόνο και να σας χαλαρώσει.

 Παίρνει το υπερβολικό αλάτι
  
Ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά της πατάτας είναι ότι παίρνει το υπερβολικό αλάτι από το φαγητό. Εάν σας ξέφυγε το αλάτι στο φαγητό δεν χρειάζεστε να αγχώνεστε! Ξεφλουδίστε μια πατάτα και προσθέστε την όσο ψήνεται το φαγητό σας. Θα πάρει το περιττό αλάτι από το φαγητό και θα μπορείτε να το φάτε χωρίς προβλήματα.

Μειώνει το πρήξιμο στα μάτια
  
Αν ξυπνάτε το πρωί και έχετε πρησμένα μάτια, το αγγούρι μπορεί να είναι η καλύτερη λύση. Αλλά αν δεν έχετε αγγούρια, μπορείτε επίσης να βάλετε μια κρύα φέτα πατάτας πάνω από τα μάτια σας και το πρήξιμο θα αποτελέσει παρελθόν...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα