Οι 10 κανόνες για να χάσουμε βάρος και να το διατηρήσουμε για πάντα

Οι 10 κανόνες για να χάσουμε βάρος και να το διατηρήσουμε για πάντα

Θες να χάσεις βάρος; Ναι, το αδυνάτισμα δεν είναι παιχνιδάκι! Αν όμως ακολουθήσεις τη σωστή στρατηγική, θα μπορέσεις να κρατήσεις για πάντα μακριά τα κιλά που με κόπο έχασες.

Η απώλεια βάρους είναι απλώς ένα μακροπρόθεσμο project κι εδώ θα βρεις τα βασικά εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις!

1 Μην το λες δίαιτα, πες το τρόπο ζωής
Για να χάσεις βάρος για πάντα, πρέπει να κάνεις μόνιμες αλλαγές στη διατροφή σου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μερικές παρασπονδίες πού και πού δεν επιτρέπονται  επισημαίνει η Αναστασία Κόκκαλη, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Από τη θεωρία στην πράξη: Τα κιλά που χάνεις στο ξεκίνημα μιας δίαιτας ανεβάζουν τη διάθεσή σου και σε κινητοποιούν για να συνεχίσεις. Γι’ αυτόν το λόγο οι διατροφολόγοι είναι συνήθως πιο αυστηροί τις 2 πρώτες εβδομάδες. Καλό είναι, λοιπόν, αρχικά να κόψεις τη ζάχαρη και το αλκοόλ και να αποφεύγεις την κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων.

Έπειτα από αυτή την περίοδο ένταξε σταδιακά μικρές ποσότητες από αυτές τις τροφές στη διατροφή σου για ένα πλάνο που θα μπορείς να ακολουθείς μακροπρόθεσμα συμβουλεύει η ειδικός.

2. Βάλε την άσκηση στο μενού. ...

διαβάστε αναλυτικα όλες τις συμβουλές στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα