Τα 10 μυστικά για να βράσετε σωστά τα ζυμαρικά σας

Τα 10 μυστικά για να βράσετε σωστά τα ζυμαρικά σας

Αχνιστή, με μια ωραία σάλτσα, σου κλέβει την καρδιά. Πώς χτίζεται όμως η τέλεια μακαρονάδα;

1. Ελεύθερη κολύμβηση στην κατσαρόλα
Ρίξτε, με μια κίνηση, όλα τα ζυμαρικά μαζί στην κατσαρόλα, αλλά θυμηθείτε πως χρειάζονται να «κολυμπούν» ελεύθερα στο σκεύος που θα τα βράσετε.

Προτιμήστε μια υψίκορμη, βαθιά και κυλινδρική κατσαρόλα, όπου τα ζυμαρικά δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν μεταξύ τους. Εξαιρούνται οι φρέσκες ταλιατέλες, που βράζουν καλύτερα σε ένα φαρδύ και ρηχό τηγάνι.

2.Νερό κι αλάτι
Υπολογίζετε πάντα 10 γρ. χοντρό αλάτι ανά 100 γρ. ζυμαρικών και ανά (1) λίτρο νερό, έχοντας κατά νου πως όσο αυξάνονται τα ζυμαρικά τόσο περισσότερο νερό χρειάζεστε. Τα πολύ μακριά ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα