Ποια αθώα τροφή είναι πιο ανθυγιεινή από τα πατατάκια

Η Δήμητρα Παπαμίχου, διάσημη διατροφολόγος απαντά σε κάθε σου απορία! 

Βλέπεις πατατάκια και το πρώτο που σκέφτεσαι είναι πως δεν είναι και η πιο υγιεινή τροφή. Έτσι δεν είναι; Και πολύ καλά κάνεις.

Βλέπεις κριτσίνια και το πρώτο που σκέφτεσαι είναι πως σίγουρα είναι πιο υγιεινά από τα πατατάκια. Είναι όμως έτσι; Αμ δε! Μια τροφή μπορει να ακούγεται υγιεινή αλλά να μην είναι!

Στη φωτογραφία τα κριτσίνια Α έχουν περισσότερο κορεσμένο λίπος από τα πατατάκια, ενώ τα κριτσίνια Β που περιέχουν συστατικά όπως παρθένο ελαιόλαδο κι αλεύρι ολικής έχουν πολύ λιγότερο κορεσμένο λίπος και πολλες φυτικές ίνες (11,2 γρ).

 

 

 

Τι είναι καλό να προσέχουμε

Πρώτα από όλα τα συστατικά.

Όσο πιο αγνά τα υλικά τόσο το καλύτερο. Επιλέγουμε προϊόντα που έχουν παρθένο ελαιόλαδο και όχι φυτικά έλαια (όποια κι αν είναι αυτά). Αν δούμε συστατικά που δεν τα καταλαβαίνουμε τότε μάλλον το προϊόν δεν είναι και το καλύτερο!

Επίσης επιλέγουμε προϊόντα που έχουν πάνω από 6 γραμ. φυτικές ίνες/100 γραμ. προϊόντος και λιγότερο από 2 γραμ. κορεσμένο λίπος / 100 γραμ. προϊόντος.

Και προσοχή στις θερμίδες! Όπως βλέπεις τα κριτσίνια δεν διαφέρουν και πολύ από τα πατατάκια γι’ αυτό δεν το παρακάνουμε!

 

pink

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ