Η επιλογή του ιδανικού μαγιό για τον τύπο του σώματός μας

Η επιλογή του ιδανικού μαγιό για τον τύπο του σώματός μας

Το σημαντικότερο είναι να αναζητήσετε μαγιό που κολακεύουν το σώμα σας, με την προϋπόθεση φυσικά ότι γνωρίζετε πολύ καλά τον σωματότυπό σας. Εάν θέλετε να εκτιμήσετε το σχήμα του σώματός σας με το μάτι, είναι πολύ εύκολο. Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη και παρατηρήστε προσεκτικά τον κορμό σας, κοιτάζοντας τις αναλογίες σας, και βρείτε έτσι τον τύπο που ταιριάζει στο σώμα σας.

Οι τύποι αυτοί είναι οι εξής:

Σχήμα κλεψύδρα

Τα σώματα-κλεψύδρα αναγνωρίζονται από μια σαφώς καθορισμένη μέση, μεγάλες πλάτες, στήθος και έντονους γοφούς. Σε αυτήν την περίπτωση επιλέξτε μαγιό που θα αναδείξουν το σώμα σας. Οποιοσδήποτε τύπος μαγιό θα… λειτουργήσει, αλλά σκεφτείτε σε ποιο χαρακτηριστικό σημείο θέλετε να δώσετε έμφαση. Η επιλογή σας οπωσδήποτε θα πρέπει να τονίσει τη μέση σας. Ενα μονόχρωμο μαγιό θα σας φανεί εξαιρετικά κομψό, όπως και ένα με βαθιά λαιμόκοψη τύπου V. Αποφύγετε να επιλέξετε μαγιό με διακοσμητικά ή βολάν, που θα προσθέσουν επιπλέον βάρος στις καμπύλες σας.

Σχήμα αχλάδι

Τα σώματα τύπου «αχλάδι» προσδιορίζονται από μια μέση που είναι προφανώς έντονη και από τους γοφούς που είναι μεγαλύτεροι από το μπούστο σας. Δοκιμάστε να επιλέξετε μαγιό με λεπτομέρεια που τονίζει την κίνηση, όπως βολάν ή ντεκολτέ που βυθίζεται, και δοκιμάστε εντυπωσιακά πολύχρωμα σχέδια, ακόμα και κοσμήματα. Αποφύγετε τις επιλογές που διαθέτουν επιπλέον ύφασμα στο κάτω μέρος, εφιστώντας την προσοχή στο μέρος που θέλετε να καλύψετε. Μη φοράτε στενό μπικίνι, το οποίο θα τονίζει ακόμη περισσότερο το κάτω μέρος σας. Μπορείτε επίσης να τολμήσετε τις κάθετες ρίγες για να αποσπάσετε την προσοχή από τις «προβληματικές» περιοχές.

Σχήμα μήλο

Τα σώματα τύπου «μήλο» έχουν πιο στρογγυλή διάπλαση. Υπάρχει συνήθως έλλειψη ορισμού στη μέση, με μετρήσεις που είναι αρκετά ανεβασμένες. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε μαγιό το οποίο θα επιμηκύνει τον κορμό σας. Στόχος σας πρέπει να είναι να μην πέφτει το μάτι σε ένα σημείο του σώματός σας. Ιδανική λύση είναι ένα ολόσωμο μαγιό με εκτυπώσεις στα πλαϊνά, όπως και κάποιο που έχει διπλή επένδυση και δείχνει την κοιλιά σας πιο επίπεδη.

Ανάποδο τρίγωνο

Το σώμα σας θυμίζει σώμα κολυμβήτριας, καθώς οι ώμοι είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με τον υπόλοιπο κορμό και η περιφέρεια είναι αρκετά στενή. Στόχος σας είναι να τονίσετε το κάτω μέρος του σώματος, οπότε επιλέξτε επιλέγοντας ένα μαγιό με βολάν.

Σώμα «χάρακας»

Οι γυναίκες που είναι λεπτές και ψηλές αναζητούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση των καμπυλών όπου δεν υπάρχουν. Καλό θα ήταν να επιλέξουν ένα μπικίνι ή ολόσωμο με ιδιαίτερα κοψίματα.

Για μεγάλο στήθος

Οσες διαθέτουν μεγάλο μπούστο πρέπει να επιλέξουν ένα μαγιό που θα δίνει περισσότερη και καλύτερη στήριξη. Αποφύγετε να φοράτε μπικίνι που φέρουν επιπλέον διακοσμητικά, όπως βολάν, εκτυπώσεις ή εντυπωσιακά χρώματα. Επιλέξτε ένα ολόσωμο μαγιό που θα αγκαλιάζει όμορφα το σώμα σας και αποφύγετε τα έντονα χρώματα.

Για μικρό στήθος

Διαθέτετε ένα ιδανικό σώμα, αλλά έχετε μικρό στήθος. Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να φορέσετε ένα μαγιό με έντονα μοτίβα και χρώματα, που μπορεί να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου στήθους. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι σουτιέν με ενσωματωμένη επένδυση push-up μπορούν να βελτιώσουν οπτικά το μέγεθος του μπούστου σας.

Φροντίδα μαγιό

Για να μην ξεθωριάσει το μαγιό, η σωστή φροντίδα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ιδανικά, πλύντε στο χέρι χρησιμοποιώντας κρύο νερό και ήπιο απορρυπαντικό – και τα δύο είναι πιο απαλά στο ύφασμα και βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας. Εάν βάλετε το μαγιό στο πλυντήριο, χρησιμοποιήστε κρύο νερό, τον πιο ήπιο κύκλο και τοποθετήστε το μαγιό σε μια θήκη εσωρούχων και όχι χύμα μέσα στο πλυντήριο. Προσοχή! Μην τοποθετήσετε το μαγιό σας στο στεγνωτήριο γιατί μπορεί να παραμορφώσει την ελαστικότητά του.
Tip

Εάν η σιλουέτα σας το επιτρέπει, μη διστάσετε να αναζητήσετε μαγιό ακόμα και στα εφηβικά σχέδια. Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο μαγιό που να σας βολεύει, αναθέστε σε μια μοδίστρα να σας το ράψει με βάση ένα προηγούμενό σας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα