Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να βάζετε πλυντήριο πιάτων

Όλοι όσοι έχουν πλυντήριο πιάτων έχουν ζήσει τη στιγμή αυτή: η πλύση έχει τελειώσει, αρχίζουμε να βγάζουμε τα πιάτα και διαπιστώνουμε ότι κάποια δεν έχουν πλυθεί.
 
Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και για το πλυντήριο πιάτων υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να το βάζουμε και τα παρακάτω tips δείχνουν το πώς πρέπει να βάζουμε τα πιατικά για το καλύτερο αποτέλεσμα:
 
1. Στο πάνω ράφι βάζουμε ανάποδα ποτήρια, φλυτζάνια και μπολ. Μάλιστα, φροντίζουμε κοίλες επιφάνειες να τις βάζουμε υπό γωνία για να μη μαζεύουν βρώμικο νερό. Επίσης στο πάνω ράφι βάζουμε και τα πλαστικά σκεύη για λόγους θερμότητας. Προσέχουμε τα μικρά αντικείμενα, να μην πέσουν από τη θέση τους.
 
2. Στο κάτω ράφι βάζουμε τα πιάτα, τις σουπιέρες, τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, και προσέχουμε ώστε τα μεγάλα κομμάτια να μην μπλοκάρουν το σπρέι του νερού.
 
3. Στη θήκη μαχαιροποίρουνων φροντίζουμε το χερούλι να είναι κάτω εκτός από τα μαχαίρια που βάζουμε την κόψη προς τα κάτω για την αποφυγή ατυχημάτων.
 
4. Φροντίζουμε να μην παραφορτώνουμε το πλυντήριο, καθώς θα υποχρεωθούμε να ξαναπλύνουμε όσα πιατικά δεν καθαρίσουν.
 
5. Δεν βάζουμε μεγάλα κομμάτια κοντά στην πόρτα καθώς ενδέχεται να μπλοκάρουν το απορρυπαντικό.
 
6. Μεγάλες κατσαρόλες και τηγάνια πρέπει να τοποθετούνται πλαγιαστά για να μην εμποδίζουν το σπρέι του νερού, ιδίως σε παλιότερα μοντέλα.
 
7. Ξεπλένουμε όσο μπορούμε τα σερβίτσια πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο, τόσο για λόγους υγιεινής (κίνδυνος μούχλας) όσο και για καλύτερο καθάρισμα.
 
8. Ποτέ δεν πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων αντικολλητικά σκεύη (χαλάει το αντικολλητικό στρώμα), εύθραυστα κομμάτια, πολύτιμα μέταλα, ξύλινα σκεύη και κοφτερά μαχαίρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ