ΓΕΛ, Πανελλήνιες 2018: Πρεμιέρα με Ελληνική Γλώσσα. Δείτε Θέματα, Απαντήσεις

ΓΕΛ, Πανελλήνιες 2018: Πρεμιέρα με Ελληνική Γλώσσα. Δείτε Θέματα, Απαντήσεις

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει σήμερα η αυλαία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων.

Το Madata.gr, όπως κάθε χρόνο, θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2018 και τις απαντήσεις τους, καθώς και για όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Το θέμα της Έκθεσης ήταν «Παιδεία και εκπαίδευση».

Το αρθρο που δόθηκε ήταν του Δ. Ν. Μαρωνίτης, εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», 1/3/2009 και 8/3/2009 μς θέμα "Παιδεία και εκπαίδευση" (το κείμενο προσαρμόστηκε για τον σκοπό της αξιολόγηση 

Στην Έκθεση τους ζητήθηκε με αφορμή διάλογο που έχει ανοίξει στη σχολική κοινότητα σχετικά με τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου στον 21ο αιώνα,γράφετε ένα άρθρο (500-600 λέξεις) στη μαθητική εφημερίδα στο οποίο: 

α) υποστηρίζετε την άποψη ότι το σχολείο οφελει, παράλληλα με την εκπαιδευτική,να ασκεί και παιδευτική λειτουργία, 

και 

β) προτείνετε, αιτιολογημένα, τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού ρόλου του σχολείου

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές.

Δείτε ΕΔΩ τις προτεινόμενες απαντήσεις από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Δείτε  προτεινόμενες απαντήσεις από τα φροντιστήρια Ορόσημο

 

 

 

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Στις εξετάσεις παίρνουν μέρος 87.000 υποψήφιοι. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί φέτος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανέλθει στις 74.692 (από 70.726 πέρσι), δηλαδή σε σχέση με πέρσι οι θέσεις είναι κατά 3.966 περισσότερες.

Εξάλλου, την Πέμπτη άρχισαν οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, επίσης με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Το θέμα το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι της Δ' τάξης των Εσπερινών αφορούσε τη μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς το κείμενο στο οποίο εξετάστηκαν ήταν μία διασκευή του κειμένου «Απορρίμματα» του Κωστή Παπαγιώργη (Υπεραστικά, Καστανιώτης, 2014).

Οι υποψήφιοι της Γ' τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο κείμενο «Το ζώο που έγινε Θεός», του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (Yuval Noah Harari), ιστορικού, και κλήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με το οικοσύστημα.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ απαντήσεις στα χθεσινά θέματα των πανελληνίων. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Εκπαίδευση

-
Σχολιάστε το άρθρο: