Μηχανογραφικό 2018: Αναρτήθηκε και για τα ΕΠΑΛ. Οδηγίες για τη συμπλήρωσή

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο για τους υποψηφίους Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ έτους 2018 αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Οι υποψήφιοι Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ έτους 2018 και οι υποψήφιοι για το 10% χωρίς νέα εξέταση, μπορούν να μελετήσουν ή/ και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑ.Λ έτους 2018.

Το Μηχανογραφικό Δελτίο σε μορφή PDF

Μηχανογραφικό 2018: Οδηγίες για τη συμπλήρωσή του

Μηχανογραφικό 2018 για τα ΕΠΑΛ μπορούν να υποβάλουν:

-Οι μαθητές που αποφοιτούν από την τελευταία τάξη των ημερήσιων ΕΠΑΛ και έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες 2018, με την προϋπόθεση να αποκτήσουν το απολυτήριό και το πτυχίο τους τον Ιούνιο του 2018

-Οι μαθητές που αποφοιτούν από την τελευταία τάξη των εσπερινών ΕΠΑΛ και έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες 2018, με την προϋπόθεση να αποκτήσουν το απολυτήριό τους και το πτυχίο τους τον Ιούνιο του 2018

-Οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ, οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’ και Β’), οι κάτοχοι πτυχίου Β΄κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ, Ναυτικών Λυκείων και Ε.Π.Λ.(Τμημάτων ειδίκευσης) και οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ με πτυχίο ειδικότητας του ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2018, με την προϋπόθεση να αποκτήσουν το απολυτήριο ή/και το πτυχίο τους αντίστοιχα τον Ιούνιο του 2018

-Οι απόφοιτοι με τελευταίο έτος εξέτασης Πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων ΕΠΑ.Λ (ΟΜΑΔΑ Α) με το

-Παλαιό Σύστημα το έτος 2016 και ΕΠΑ.Λ Νέο Σύστημα το έτος 2016 είναι υποψήφιοι χωρίς νέα εξέταση, για το 10% των θέσεων εισακτέων σε ποσοστό 40%, με τη βαθμολογία που σημείωσαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑ.Λ

-Οι απόφοιτοι με τελευταίο έτος εξέτασης Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ έτους 2017 είναι υποψήφιοι

-χωρίς νέα εξέταση, για το 10% των θέσεων εισακτέων σε ποσοστό 60%, με τη βαθμολογία που σημείωσαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑ.Λ το έτος 2017

-Επισημαίνεται ότι το μηχανογραφικό 2018 για τους υποψηφίους χωρίς νέα εξέταση (10%) έχει διαμορφωθεί με βάση τους 9 Τομείς του ν.4386/2016 (ΦΕΚ 83/Α’)

-Για τη συμμετοχή των υποψηφίων ΕΠΑ.Λ με το 10% υπολογίζεται η τελευταία συμμετοχή του υποψηφίου σε Πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑ.Λ.

Διευκρινίσεις για το μηχανογραφικό 2018

Έχεις τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι όσο συχνά θέλεις την ιστοσελίδα. Μπορείς να τροποποιείς το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό 2018 από τη στιγμή της ανάρτησής του. Το τροποποιείς όσο θες μέχρι την οριστικοποίησή του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ως υποψήφιος μπορείς να δηλώσεις όσες σχολές επιθυμείς. Εννοείται βέβαια ότι οι σχολές πρέπει να περιλαμβάνονται στον τομέα επιλογής σου και στην Κοινή Ομάδα.

Στη στήλη Σειρά Προτίμησης θα συμπληρώσεις με αύξουσα σειρά τις προτιμήσεις σου. Ακόμη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να δηλώσεις τμήμα, στο οποίο είσαι ήδη σπουδαστής από προηγούμενο έτος.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον τελευταίο εισαγόμενο σε σχολή που δήλωσες προτίμηση, προηγείται αυτός που

έχει επιτύχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμολογίας στα δύο μαθήματα ειδικότητας. Εάν και πάλι ισοβαθμείτε, εισάγεστε όλοι οι ισοβαθμούντες ανεξάρτητα από τη σειρά που τη δήλωσε ο καθένας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων υποψήφιων με τον τελευταίο εισαγόμενο στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων και τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, και μετά την εξάντληση του κριτηρίου της βαθμολογίας στο άθροισμα μαθημάτων ειδικότητας, εισάγεται ο υποψήφιος που δήλωσε τη σχολή αυτή με προγενέστερη σειρά προτίμησης.

Πανελλαδικές 2018: Αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις σε Λύκεια και Γυμνάσια

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις του 2018

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα