Νάσος Λαναράς: Η τσάντα, η μάσκα και το αντισηπτικό

04 Μαϊου 2020, 23:58

Νάσος Λαναράς: Η τσάντα, η μάσκα και το αντισηπτικό

Πρώτη μέρα εξόδου μετά την καραντίνα

Ετοιμάζομαι να βγω. Τακτοποιώ τα απαραίτητα, μάσκες μιας χρήσης και αντισηπτικό στο σακίδιο-τσάντα που χρησιμοποιώ  και ανοίγω την πόρτα.

Κλειδώνω την πόρτα, καλώ το ασανσέρ, ανοίγω την πόρτα κατεβαίνω, ανοίγω την εξώπορτα και προχωρώ. Ανοίγω την τσάντα, βγάζω το αντισηπτικό, κλείνω την τσάντα, ψεκάζω τα χέρια με αντισηπτικό, ανοίγω την τσάντα βάζω μέσα το αντισηπτικό βγάζω μια μάσκα την φοράω, κλείνω την τσάντα. Προχωράω στην λεωφόρο, σταματάω ταξί, μπαίνω στο ταξί, ανοίγω την τσάντα, βγάζω το αντισηπτικό ψεκάζω τα χέρια, βάζω το αντισηπτικό στην τσάντα, κλείνω την τσάντα.

Φτάνω Σύνταγμα. Βγάζω δεκάευρω πληρώνω παίρνω τα ρέστα βγαίνω από το ταξί ανοίγω την τσάντα, βγάζω το αντισηπτικό, κλείνω την τσάντα, ψεκάζω τα χέρια, ανοίγω την τσάντα βάζω το αντισηπτικό, κλείνω την τσάντα, κατεβάζω την μάσκα.

Προχωράω στην Ερμού, φτάνω στο μαγαζί. Ανεβάζω την μάσκα μπαίνω στο μαγαζί, ζητάω ένα προϊόν, βλέπω και πιάνω 3-4 που μου δείχνει ο πωλητής, διαλέγω ένα πληρώνω, παίρνω αυτό που αγόρασα, βγαίνω. Ανοίγω την τσάντα βάζω το προϊόν, βγάζω το αντισηπτικό, ψεκάζω τα χέρια, βάζω το αντισηπτικό στην τσάντα κλείνω την τσάντα, κατεβάζω την μάσκα. Φεύγει η μάσκα απ’ το αφτί, πέφτει κάτω , ανοίγω την τσάντα βγάζω άλλη μάσκα κλείνω την τσάντα, φοράω την μάσκα.

Προχωράω φτάνω στην τράπεζα. Μπαίνω στην τράπεζα, περιμένω στην ουρά με άλλους μασκοφόρους σε απόσταση 2 μέτρων, φτάνω στο μηχάνημα συναλλαγών, ανοίγω την τσάντα βγάζω τα λεφτά, κλείνω την τσάντα, κάνω την συναλλαγή, ανοίγω την τσάντα βάζω την απόδειξη κλείνω την τσάντα βγαίνω από την τράπεζα.

Ανοίγω την τσάντα βγάζω το αντισηπτικό κλείνω την τσάντα, ψεκάζω τα χέρια, κατεβάζω την μάσκα, ανοίγω την τσάντα, βάζω το αντισηπτικό, κλείνω την τσάντα. Προχωράω προς Μοναστηράκι.

Φτάνω στον Γρηγόρη, ανεβάζω την μάσκα, μπαίνω μέσα, παραγγέλνω ένα καφέ, πληρώνω τον καφέ, παίρνω τα ρέστα, βγαίνω από τον Γρηγόρη, ανοίγω την τσάντα, βγάζω το αντισηπτικό, κλείνω την τσάντα ψεκάζω τα χέρια , ψεκάζω το ποτήρι του καφέ, ανοίγω την τσάντα βάζω το αντισηπτικό κλείνω την τσάντα, κατεβάζω την μάσκα, ρουφάω καφέ.

Έχει ωραία μέρα, μασκοφόρους γεμάτη η πλατεία.

Κάθομαι στο πέτρινο πεζούλι της εκκλησίας σε απόσταση δύο μέτρων από τους υπόλοιπους. Ανάβω τσιγάρο πίνω καφέ λερώνεται η μάσκα, πετάω την μάσκα. Τελειώνω το τσιγάρο, πάω στον πάγκο με τα φρούτα, ανοίγω την τσάντα βγάζω καινούργια μάσκα, κλείνω την τσάντα, φοράω την μάσκα,  παίρνω φράουλες πληρώνω, παίρνω τα ρέστα ανοίγω την τσάντα βάζω τις φράουλες, βγάζω το αντισηπτικό, κλείνω την τσάντα, ψεκάζω τα χέρια, ανοίγω την τσάντα βάζω το αντισηπτικό κλείνω την τσάντα, κατεβάζω την μάσκα. Λέω να περπατήσω λίγο στου Ψυρρή πριν επιστρέψω σπίτι. Βλέπω ένα περίπτερο ανεβάζω την μάσκα παίρνω τσιγάρα, πληρώνω παίρνω τα ρέστα, ανοίγω την τσάντα βάζω τα τσιγάρα, βγάζω το αντισηπτικό, κλείνω την τσάντα ψεκάζω τα χέρια ανοίγω την τσάντα βάζω το αντισηπτικό κλείνω την τσάντα κατεβάζω την μάσκα.

Βαριέμαι, γυρνάω Μοναστηράκι, σταματάω ταξί, ανεβάζω την μάσκα, μπαίνω στο ταξί, λέω προορισμό, φτάνω στο σπίτι, πληρώνω παίρνω τα ρέστα, βγαίνω από το ταξί. Ανοίγω την τσάντα βγάζω το αντισηπτικό, ψεκάζω τα χέρια, κατεβάζω την μάσκα.

Θυμάμαι ότι δεν πήρα ψωμί. Ανεβάζω την μάσκα πάω στην γωνία μπαίνω στον φούρνο παίρνω ψωμί, πληρώνω, βγαίνω από τον φούρνο, ΟΧΙ δεν την ξαναβγάζω την μάσκα μπαίνω στην πολυκατοικία, καλώ το ασανσέρ, ανεβαίνω ανοίγω την πόρτα, μπαίνω στο σπίτι ανοίγω την τσάντα βγάζω το αντισηπτικό, ψεκάζω τα χέρια ,ψεκάζω τα κλειδιά, ψεκάζω τα κέρματα, ψεκάζω την τσάντα, ψεκάζω το πορτοφόλι, βγάζω την μάσκα, ανοίγω την τσάντα βγάζω το πακέτο με τις μάσκες πάω στην κουζίνα, ανοίγω τον σκουπιδοτενεκέ, πετάω όλες τις μάσκες και το αντισηπτικό.

ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ… ΤΕΛΟΣ!

(Εμπνευσμένο από το ευθυμογράφημα του Δημήτρη Ψαθά, «Η τσάντα και το μικρό τσαντάκι»)

facebook.com/nasos.lanaras


Διαβάστε επίσης:

Νάσος Λαναράς: Εσπερινή θλίψη μια αγέλαστη άνοιξη