Δίνεται στην κυκλοφορία τμήμα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη - Κιλκίς - Δοϊράνη

Δίνεται τη Δευτέρα στην κυκλοφορία τμήμα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη - Κιλκίς - Δοϊράνη, από τον ανισόπεδο κόμβο της Νέας Σάντας έως εκείνον του Μαυρονερίου, το οποίο είναι συνολικού μήκους 2,1 χιλιομέτρων και βρίσκεται αμέσως μετά τον κόμβο του Πεδινού.

Την Τρίτη, η Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων (ΔΕΚΕ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας, από το τέλος του κομματιού που θα παραδοθεί, μέχρι τον κόμβο του Μαυρονερίου.

Ο παρακαμπτήριος δρόμος, έχει κατασκευαστεί δίπλα από τον οδικό άξονα και θα χρησιμοποιείται από τους οδηγούς έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του τμήματος του κυρίως έργου, μήκους 1,5 χλμ, το οποίο βρίσκεται πριν από τον κόμβο του Μαυρονερίου.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γιώργος Τσιότρας, «το σύνολο του έργου είναι 11,3 χλμ. Ήδη, από τις αρχές του 2007, έχουμε δώσει στην κυκλοφορία 3,3 χλμ και από τη Δευτέρα δίνουμε τα επόμενα 2,1 χλμ». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 27,3 εκατομμύρια ευρώ και έχουν απορροφηθεί ήδη περί τα 16 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιότρα, το έργο προχωρά βάσει του χρονοδιαγράμματος και «όλος ο δρόμος θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας από σκυρόδεμα, ενώ θα υπάρχουν τρεις ανισόπεδοι κόμβοι και μία γέφυρα στο Γαλλικό, μήκους 200 μέτρων».
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα