Προβληματική η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου

Ισχυρά κίνητρα που θα μπορούν να φτάνουν ακόμη και μέχρι την απελευθέρωση των ναύλων και την επιδότηση των επιβατών ζητούν οι φορείς της Θεσσαλονίκης που συνεδρίασαν, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με τα νησιά του Αιγαίου.

Σε ομόφωνο ψήφισμά τους διεκδικούν ταχύτερα και καλύτερα πλοία, αλλά και τη δρομολόγηση ενός ταχύπλοου σκάφους για τους θερινούς μήνες προς τις Σποράδες. Παράλληλα, καλούν τους τουριστικούς πράκτορες να διαμορφώσουν πακέτα που να αξιοποιούν τις ακτοπλοϊκές γραμμές από και προς τη Θεσσαλονίκη και προχωρούν στη δημιουργία επιτροπής για την επεξεργασία πρότασης προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ενόψει του σχεδιασμού των δρομολογίων του 2008. Επιπλέον, γνωστοποιούν ότι θα διενεργηθεί έρευνα αγοράς και θα καταρτιστεί Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Υπέρ της απελευθέρωσης των ναύλων τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης Δ. Μαντούσης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Εμ. Βλαχογιάννης, της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αρ. Θωμόπουλος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χ. Νικολόπουλος, αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως επισήμαναν, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις ναυτιλιακές εταιρείες στη δρομολόγηση ταχύτερων και καλύτερων πλοίων και τη διενέργεια συχνότερων δρομολογίων.

Τη δημιουργία μιας διαδημοτικής εταιρείας λαϊκής βάσης που θα ενεργοποιηθεί στον τομέα της ακτοπλοϊας πρότειναν οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Τάσος Κουράκης και Γιάννης Μπουτάρης. Συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ζήτησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χρύσα Αράπογλου. «Αυτό που θα διασφαλίσει την πληρότητα των πλοίων είναι η ανάπτυξη», τόνισε ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης Αγάπιος Σαχίνης.

Οι φορείς αποφάσισαν εξάλλου να διερευνηθούν οι προθέσεις των επιχειρήσεων που διαθέτουν υδροπλάνα. Στο πλαίσιο αυτό ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Γιάννης Τσάρας γνωστοποίησε ότι από τις αρχές της άνοιξης του 2008 το λιμάνι θα διαθέτει τον απαραίτητο σταθμό ώστε οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί, να μπορεί να κινήσει υδροπλάνα από και προς τη Θεσσαλονίκη.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα