Ακτοπλοϊκός "αποκλεισμός" της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου

Στον ακτοπλοϊκό "αποκλεισμό" της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) κ. Μ. Ζορπίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και η Θεσσαλονίκη βρίσκεται υπό έναν ιδιότυπο ναυτικό αποκλεισμό.

Όπως είπε, πέρυσι ταχύπλοο σκάφος συνέδεε τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε 2,5 ώρες καθημερινά, ενώ φέτος η σύνδεση γίνεται 3 φορές την εβδομάδα και διαρκεί 8 ώρες.

Το ΕΕΘ έχει εντείνει τις προσπάθειές του προς κάθε κατεύθυνση και δη προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που χαρακτήρισε άγονη τη γραμμή και την επιχορήγησε.

Ωστόσο ακόμα και οι προσπάθειες αυτές αλλοιώνονται, καθώς οι επιλογές στα πλοία υπαγορεύονται όπως κατήγγειλε ο κ Ζορπίδης από τα οικονομικά συμφέροντα των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Χρειάζεται όπως είπε η εξασφάλιση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η δρομολόγηση νέων αξιόπλοων και σύγχρονων πλοίων με τις καλύτερες προδιαγραφές, αλλά και η σύμπλευση όλων των φορέων της πόλης για την καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεσή της με τα νησιά.

Ακόμη έκανε λόγο και για αθέμιτο πόλεμο από τον τοπικό ανταγωνισμό, της εταιρείας της οποίας προΐσταται, ενώ έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Σχετικά με την πρόταση για ίδρυση ναυτικής εταιρείας λαϊκής βάσης, τόνισε ότι παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος, προμελέτη έδειξε ότι θα είναι κερδοφόρα.
πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα