Στο έλεος ομάδας αντιεξουσιαστών το κέντρο της Λάρισας

Στο έλεος ομάδας αντιεξουσιαστών, έχει παραδοθεί το κέντρο της Λάρισας τις τελευταίες ώρες, οι οποίοι καταστρέφουν μεθοδικά ότι βρεθεί στο διάβα τους δείχνοντας μία ιδιαίτερη «προτίμηση» στις Τράπεζες.

Όλες σχεδόν οι Τράπεζες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και πέριξ της Κεντρικής Πλατείας έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες-έχουν «κατέβει» τζαμαρίες, έχουν καταστραφεί τα ΑΤΜ-ενώ μία από αυτές έχει παραδοθεί στις φλόγες, χωρίς μέχρις στιγμής να έχει παρέμβει η Πυροσβεστική. Ενώ την ώρα που με λοστούς, ξύλα, πέτρες, οι κουκουλοφόροι επιδίδονται σε βανδαλισμούς, πετώντας και δυναμιτάκια ή χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «παρακολουθούν» την κατάσταση, χωρίς να παρεμβαίνουν έχοντας κάνει μόνο χρήση δακρυγόνων που έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Το κέντρο της Λάρισας βυθίστηκε στο σκοτάδι από νωρίς καθώς οι καταστηματάρχες φοβισμένοι από τα γεγονότα και τις συνέπειες τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, έκλεισαν από νωρίς τα καταστήματα τους σε μία προσπάθεια να προστατέψουν τους εαυτούς και τις περιουσίες τους.

    Ωστόσο μέχρις στιγμής οι κουκουλοφόροι, οι περισσότεροι των οποίων είναι νεαρών ηλικιών, δεν έχουν προκαλέσει ζημιές σε πολλά καταστήματα, ξεσπούν όλο το μένος τους στις τράπεζες, αλλά και σε κάδους που έχουν παραδώσει στις φλόγες, ακόμη και στα πλακάκια της Κεντρικής Πλατείας τα οποία «ξήλωσαν» και άρχισαν να εκσφενδονίζουν προς τους αστυνομικούς.

    Μέριμνα έχει ληφθεί για την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας η όποια φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να «γλυτώσει» από «επίθεση» των αντιεξουσιαστών.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή πορεία που διοργάνωσαν οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή, όπου και παρεισέφρησαν οι κουκουλοφόροι που εν συνεχεία επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα