Τρίκαλα και Καρδίτσα σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης

Την περιοχή της λίμνης Ν. Πλαστήρα, έναν από τους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής Θεσσαλίας, επέλεξαν οι νομάρχες Καρδίτσας και Τρικάλων κύριοι Φώτης Αλεξάκος και Ηλίας Βλαχογιάννης, να συναντηθούν, να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, και να εκφράσουν με τον πιο επίσημο τρόπο την κοινή τους απόφαση για ουσιαστική συνεργασία των δύο Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στον τομέα του τουρισμού.
Είναι γεγονός πως και στο παρελθόν οι δύο Νομαρχίες είχαν συνεργαστεί ευκαιριακά για την ανάδειξη και την προβολή του τουριστικού τους προϊόντος, αφού έχει γίνει πλέον φανερό πως, η πραγματοποίηση κάθε κοινής προσπάθειας, αποβαίνει προς το καλό όλης της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλίας. Όμως με την παρούσα απόφαση η συνεργασία παίρνει συγκεκριμένη μορφή και οι αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές Πολιτισμού - Τουρισμού των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων καλούνται να εξειδικεύσουν τα αντικείμενα των τομέων συνεργασίας, ώστε να υπάρξει στο άμεσο μέλλον κοινή προσπάθεια τουριστικής προβολής των δύο Νομών.

Για το σκοπό αυτό οι δύο προαναφερόμενες Επιτροπές θα συναποφασίσουν για κοινά περίπτερα σε εκθέσεις τουρισμού, καθώς και για την έκδοση κοινού πληροφοριακού υλικού, έντυπου ή ψηφιακού, που θα αφορά την τουριστική προβολή των δύο Νομών. Επιδίωξη, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων είναι να βελτιωθεί και η συνεργασία των επιχειρηματιών των δύο Νομών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

 

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα