Πεδίο μάχης και η Πάτρα

Πεδίο μάχης θύμιζε για άλλη μια φορά, χθες το απόγευμα το ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν οι γνωστοί άγνωστοι έφθασαν στα Αστυνομικό Μέγαρο στην οδό Ερμού και άρχισαν να επιτίθενται με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί περιμετρικά του κτιρίου.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων, αλλά οι ομάδες των αντιεξουσιαστών επέμεναν και προσπάθησαν για δύο περίπου ώρες να προσεγγίσουν το αστυνομικό μέγαρο από παράπλευρες οδούς, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών αλλά και εμπορικά καταστήματα.

Γύρω στις 7 το βράδυ, την θέση της Αστυνομίας στην αντιπαράθεση με τους αντιεξουσιαστές, πήραν αγανακτισμένοι κάτοικοι και καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της πόλης και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Κανακάρη.

Τελικά γύρω στις 8 το βράδυ η Αστυνομία μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση, απώθησε τους αντιεξουσιαστές στο παράρτημα του Πανεπιστημίου και εκεί κάνοντας χρήση δακρυγόνων τους ανάγκασε να διαλυθούν. Μάλιστα κάποιες ομάδες έφθασαν μέχρι την οδό Αγίας Σοφίας, όπου άρχισαν να καίνε και πάλι κάδους, αλλά τελικά αναγκάστηκαν να φύγουν και από εκεί, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 25 προσαγωγές και για πολλούς από τους προσαχθέντες, προκύπτουν στοιχεία για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα