Δεν πρέπει να λεγόμαστε άνθρωποι! Κτηνωδία στον Πύργο

Μια τραγωδία με ασύλληπτες συνέπειες εξελίσσεται, από το 1995, στην πόλη του Πύργου με θύματα δύο διανοητικά καθυστερημένα κοριτσάκια που γεννούν τα μωρά των βιαστών τους! Οσο και αν δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους, η ιστορία των δύο κοριτσιών και του ανήλικου αδελφού τους έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και συνάμα αποδεικνύει περίτρανα την αδιαφορία της Πολιτείας, που τόσα χρόνια γνώριζε, αλλά δεν έκανε τίποτα...

Ο Γολγοθάς για τα παιδιά ξεκίνησε από τη μέρα που οι διανοητικά καθυστερημένοι γονείς τους τα έφεραν στη ζωή. Τόσο οι δύο κοπέλες όσο και ο αδελφός τους γεννήθηκαν με το ίδιο πρόβλημα και μεγάλωσαν σε ένα σπίτι-τρώγλη, χωρίς καν να διαθέτουν τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης.

Από το 1995 η Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας διενεργούσε κοινωνικές έρευνες για την οικογένεια και ενημέρωνε σχεδόν κάθε χρόνο την εισαγγελία για την τραγική κατάσταση, αλλά έβλεπε τις προτάσεις των κοινωνικών λειτουργών για άρση της επιμέλειας να μη γίνονται δεκτές, καθώς κρίνονταν ακραίες.

Το 2007 η τοπική κοινωνία υπέστη σοκ όταν το μεγαλύτερο κορίτσι, ηλικίας τότε 18 ετών, έμεινε έγκυος από άγνωστο άνδρα. Η κοπέλα γέννησε σε μαιευτήριο της Αθήνας ένα νεκρό μωρό. Τότε και πάλι οι ίδιες αρχές, με τη βοήθεια και του «Χαμόγελου του Παιδιού», είχαν ζητήσει την άρση της επιμέλειας από τους γονείς, αλλά και πάλι δεν βρέθηκε λύση, παρά το γεγονός ότι η μητέρα είχε μεταφερθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ετσι, τα δύο κορίτσια περιπλανιόνταν σχεδόν ημίγυμνα στο δρόμο, έρμαια των σεξουαλικών ορέξεων κάθε αρρωστημένου άνδρα. Και το κακό δεν άργησε να συμβεί: τον περασμένο Ιούλιο η μικρή κόρη, ηλικίας 15 ετών, έμεινε έγκυος και γέννησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ένα υγιέστατο μωρό, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει εκεί.

Και πάλι, όμως, δεν έγινε κάτι... Την ώρα που η Πρόνοια και το «Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθούσαν να πείσουν τις αρχές να δώσουν τέλος στον εφιάλτη, η μεγαλύτερη κόρη έμεινε ξανά έγκυος και σήμερα βρίσκεται σε μαιευτήριο της Αθήνας περιμένοντας να γεννήσει. «Μετά από απίστευτες προσπάθειες και έπειτα από όλες αυτές τις εξελίξεις, τελικά το Σεπτέμβριο του 2008 η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας διέταξε την αφαίρεση της επιμέλειας και έδωσε τέλος στον εφιάλτη», ανέφερε στην «Espresso» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. Την επιμέλεια του 16χρονου αγοριού ανέλαβε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ήδη ο μικρός φιλοξενείται στο Σπίτι Φιλοξενίας στην Κέρκυρα, την 15χρονη ανέλαβε συγγενικό της πρόσωπο, ενώ για την έγκυο κοπέλα εκκρεμεί η απόφαση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα