Οι Σέρρες γιορτάζουν τους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια η πόλη των Σερρών θα τιμήσει και φέτος τους προστάτες της Παμμέγιστους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ .

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης ξεκινούν από σήμερα με τον πανηγυρικό Αρχιε­ρατικό εσπερινό που θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου καί Βιάννου κ. Ανδρέα, Κα­θηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ., ο οποίος αμέσως μετά θα αναπτύξει και θεολογική ομιλία.

Αύριο στον προγραμματισμένο Όρθρο και στη θεία λειτουργία που θα ακολουθήσει, θά χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλο­νίκης κ. Ανθιμος, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η οποία θα ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Ναό και θα διέλθει των οδών Ν. Πλαστήρα - Β. Βασιλείου - Ερμού - Πλ. Ελευθερίας, όπου θα τελεστεί η ακολουθία τῆς αρτοκλασίας. Παρόντες στη θρησκευτική πανήγυρη θα είναι οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, Ναζαρέτ κ. Κυριακός, Ιόππης κ. Δαμασκηνός, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου καί Βιάννου κ. Ανδρέας καί Δράμας κ. Παύλος.

πηγη: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα