Πέταξαν στον Γενικό Γραμματέα νεκρά ψάρια

Νεκρά ψάρια και λάσπη από την Τάφρο 66 του ποταμού Αλιάκμονα πέταξαν χθες το πρωί οικολόγοι από τη Βέροια στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργου Τσιότρα.

Οι ακτιβιστές προχώρησαν, όπως είπαν, σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη εκτεταμένη μόλυνση του Αλιάκμονα και κατ΄ επέκταση του οικοσυστήματος του Θερμαϊκού Κόλπου της Θεσσαλονίκης.

Την ώρα της διαμαρτυρίας ο κ. Τσιότρας δεν βρισκόταν στο γραφείο του και οι οικολόγοι άδειασαν τις σακούλες με τα νεκρά ψάριαπου ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και ανέδιδαν ανυπόφορη δυσοσμία- στο γραφείο της γραμματέως του.

«Πέρυσι είχαμε αδειάσει σακιά με άμμο για να αναδείξουμε το ζήτημα των παράνομων αμμοληψιών που γίνονται στην κοίτη του Αλιάκμονα. Τότε ο κ. Τσιότρας μας είχε χαρακτηρίσει απολίτιστους. Τώρα του επιστρέφουμε τον πολιτισμό του», είπε στα «ΝΕΑ» ο Νίκος Ασλάνογλου, μέλος της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας.

Στη συνέχεια, οι οικολόγοι κινήθηκαν προς τη Νομαρχία Πέλλας, όπου επίσης άδειασαν στο γραφείο του νομάρχη σακούλες με νεκρά ψάρια και άμμο.

ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα