Φωτιά στο κτίριο του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 1189 άτομα
Φωτιά στο κτίριο του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας
Κειμήλια, μουσειακά είδη, παραδοσιακές στολές, φωτογραφικό υλικό και περίπου 1.000 βιβλία, μερικά από τα οποία ήταν σπάνια, καταστράφηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

«Η ζημιά είναι φοβερή, καθώς στο κτίριο υπήρχε αρχειακό υλικό, η βιβλιοθήκη με σπάνια βιβλία, η ιματιοθήκη, δωρεές από μικρασιάτες της Δυτικής Μακεδονίας. Ό,τι κειμήλιο είχαμε, καταστράφηκε από τη φωτιά. Χάθηκε όλη η ιστορία του Συλλόγου από το ’81 έως και σήμερα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, Παναγιώτης Στεργιούδης.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών από το καλοκαίρι του 2006 στεγαζόταν σε καινούριο κτίριο και η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ οι ζημιές υπολογίζονται περίπου σε 300.000 ευρώ.

«Το κτίριο του Συλλόγου ήταν ένα από τα ωραιότερα της Πτολεμαΐδας, ένα στολίδι και σημείο πολιτισμού για την πόλη», συμπλήρωσε ο κ. Στεργιούδης.

Από τη φωτιά, που σβήστηκε τα ξημερώματα, κατέρρευσε τμήμα της στέγης του κτιρίου, ενώ ενδεχομένως να χρειαστεί να επισκεφτούν το χώρο μηχανικοί για να εξετάσουν τη στατικότητα και να αποφασίσουν για τυχόν επεμβάσεις.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα