Στα λευκά έχει ντυθεί η κεντρική και βόρεια Μακεδονία,

Στα λευκά έχει ντυθεί η κεντρική και βόρεια Μακεδονία, ενώ χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε πολλά σημεία στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της βόρειας Ελλάδας, σε επαρχιακούς δρόμους της Ευρυτανίας, της Καρδίτσας, της Εύβοιας, της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Κορινθίας.

Στα λευκά ντύθηκε και η Θεσσαλονίκη, όπου χιονίζει από την Παρασκευή. Χιόνια έπεσαν ακόμα στην Πάρνηθα, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Έξι χωριά έχουν αποκλειστεί στο νόμο Ροδόπης.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", αφού λόγω της χαμηλής ορατότητας ακυρώνονται πτήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν οι πτήσεις της Swiss Air από τη Ζυρίχη, των τσεχικών αερογραμμών από την Πράγα, που προσγειώθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και δύο της Aegean από Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Ντίσελντορφ, ενώ το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Στουτγάρδη πραγματοποιήθηκε χωρίς ενδιάμεση στάση στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τις πτήσεις που ακυρώθηκαν, δεν προσγειώθηκαν άλλα τέσσερα αεροσκάφη, της Ολυμπιακής, της Alitalia , καθώς και δύο της German Wings.

Ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από την Κυριακή, ωστόσο θα είναι προσωρινή, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν και για την προσεχή εβδομάδα, τσουχτερό κρύο, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και σε πολλές πεδινές περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα άνοιξαν τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα