Νέα μέτωπα πυρκαγιών στη Θεσπρωτία και στο Αίγιο

Νέα μέτωπα πυρκαγιών βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τρία μέτωπα είναι στη Θεσπρωτία και συγκεκριμένα στις περιοχές Κότσικας, Σαγιάδα και Τσαμαντά. Επίσης, σε εξέλιξη είναι φωτιά στη δύσβατη περιοχή Κατσαρά της Καστοριάς, ενώ άλλες δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Αιγιάλειας. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κουνινά, αποτεφρώνοντας αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χωριό Δημητρόπουλο, που βρίσκεται κοντά στο Αίγιο. Αν και η φωτιά είναι σε ύφεση, στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Ακόμη, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στον Ταΰγετο. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι κοντά στο χωριό Πολοβίτσα του δήμου Φάριδος στη Λακωνία και έχει πάρει διαστάσεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται εξάλλου φωτιά κοντά στον σκουπιδότοπο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Όσον αφορά στα άλλα μέτωπα πυρκαγιών, αυτά βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης. Τα μέτωπα αυτά είναι στην Καστοριά στην Κοτίλη και το Γράμμο, στον Αμάραντο Ιωαννίνων, στη Λακωνία στον Άγιο Νίκωνα, στην Κοίτα και τη Σπείρα, στις Ορθονιές Ζακύνθου, στον Αυλώνα Κυπαρισσίας, στα Τετρικάτα της Κεφαλονιάς, στα Στύρα της Εύβοιας, στον Ελικώνα στη Βοιωτία, στο Γερακλί Δομοκού της Φθιώτιδας και στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι και για αύριο υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά στις περιοχές Δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδος, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Εμπρησμός η φωτιά στο ρέμα Βριλησσίων

Εν τω μεταξύ, σε εμπρησμό οφείλεται η χθεσινή φωτιά στο ρέμα των Βριλησσίων. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική στην περίμετρο της φωτιάς, η οποία ευτυχώς σβήστηκε έγκαιρα, βρέθηκε μπιντόνι με βενζίνη και στουπί. Στην ίδια περιοχή εκδηλώθηκαν άλλες δυο πυρκαγιές, στη θέση Πάτημα και στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Εξάλλου, χθες το απόγευμα συνελήφθη ένας 39χρονος από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής για εμπρησμό στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο 34ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου και έκαψε 10 στρέμματα με πεύκα. Ο 39χρονος ομολόγησε την πράξη του και παραδόθηκε στην πυροσβεστική η οποία κάνει την προανάκριση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα