Συνταξιούχος απειλούσε να ενεργοποιήσει βόμβα σε τράπεζα στα Γιάννενα!

Συνταγματάρχης εν αποστρατεία αποπειράθηκε σήμερα το πρωί να εκβιάσει την Εθνική Τράπεζα στα Γιάννενα, ζητώντας 200.000 ευρώ προκειμένου να μην ενεργοποιήσει βόμβα που υποστήριζε ότι τοποθέτησε σε χώρο της τράπεζας με τηλεχειριστήριο.

Ο συνταξιούχος στρατιωτικός στις 10.15 το πρωί τηλεφώνησε στον υποδιευθυντή της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αβέρωφ στα Γιάννενα, ζητώντας 200.000 ευρώ ισχυριζόμενος ότι είχε οικονομικά προβλήματα και βρίσκονταν σε απόγνωση, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ενεργοποιούσε τη βόμβα που τοποθέτησε στην είσοδο της τράπεζας.

Επιπλέον, έδωσε στον υποδιευθυντή το τηλέφωνό του προκειμένου να τον καλέσει και να ορίσουν χώρο παραλαβής - παράδοσης των χρημάτων.

Ενημερώθηκε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και αστυνομικός προσποιήθηκε τον υποδιευθυντή της τράπεζας, πήγε στο συγκεκριμένο σημείο και συνέλαβε το συνταξιούχο στρατιωτικό.

Ταυτόχρονα, πυροτεχνουργοί της αστυνομίας έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη στο δέμα με την υποτιθέμενη βόμβα για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι κάθε άλλο παρά εκρηκτικός μηχανισμός ήταν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ιωαννίνων και με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος του θα σταλεί στον εισαγγελέα.

Και στους αστυνομικούς δήλωσε ότι είχε μεγάλη οικονομική ανάγκη και σε απόγνωση προχώρησε σε αυτή του την πράξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα