Σούπερ γιαγιά στην Άρτα έσωσε τις συντάξεις του χωριού

Με μοναδικό όπλο τη μαγκούρα της, μια ηλικιωμένη γυναίκα, πρώην αγωνίστρια του ΕΑΜ, δεν δίστασε να επιτεθεί σε δύο επίδοξους ληστές και να τους αναγκάσει σε άτακτη υποχώρηση, «σώζοντας» έτσι τις συντάξεις του χωριού της.

Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στην πλατεία του χωριού των Κωστακιών Αρτας, κοντά στην εκκλησία το πρωί της Δευτέρας. Οπως κάθε μήνα, οι ηλικιωμένοι περίμεναν καρτερικά στο καφενείο τον ταχυδρομικό υπάλληλο για να πάρουν τις συντάξεις τους.

Μόλις έφτασε ο ταχυδρόμος και κατευθυνόταν προς το μέρος τους, δύο άγνωστοι του είχαν στήσει ενέδρα για του αρπάξουν τα χρήματα. Του επιτέθηκαν και με τη χρήση βίας προσπάθησαν να του αρπάξουν τον ταχυδρομικό σάκο. Ο ταχυδρόμος αντέδρασε, συγκράτησε το σάκο και πάλεψε μαζί τους. Οι γέροντες του χωριού παρακολουθούσαν αμήχανοι τη συμπλοκή. Τη στιγμή εκείνη από την πλατεία περνούσε η 77χρονη και πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Εβαλε τις φωνές και με τη μαγκούρα της άρχισε να χτυπά τους κακοποιούς. Τις πιο πολλές τις έφαγε στο κεφάλι ο ένας από τους δράστες, ο οποίος έδωσε εντολή στον συνεργό του να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους κι έγιναν καπνός. Η γριούλα προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, καθώς χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι στη διάρκεια της συμπλοκής. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο ενημερώθηκαν για το κατόρθωμα της σούπερ γιαγιάς και της έδωσαν τα εύσημα. Ο ταχυδρόμος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», αναγνώρισε τους δύο επίδοξους ληστές σε φωτογραφίες που του έδειξαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αρτας, καθώς είναι σεσημασμένοι. Πρόκειται για δύο Αλβανούς, 34 και 28 χρόνων, και μάλιστα ο ένας έχει καταδικαστεί για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα