Φόβοι για αναβίωση βεντέτας στην Κρήτη

Μία από τις πιο σκληρές και αιματοβαμμένες βεντέτες της Κρήτης έχει θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές Ηρακλείου, οι οποίες φοβούνται νέο κύκλο αίματος εν όψει δίκης που ξεκινά την προσεχή Τρίτη! Στις 13 Ιανουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου θα αρχίσει η δίκη για τη δολοφονία του Γιάννη Σελιανάκη, πατέρα τριών παιδιών, από την Αρχοντική Ρεθύμνου, ο οποίος έπεσε νεκρός τον Ιανουάριο του 2007 από τις σφαίρες του όπλου που κρατούσε ο 43χρονος Η.Α. από την Επισκοπή Ρεθύμνου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους αστυνομικούς, καθώς το θύμα είναι ανιψιός του ανθρώπου-φάντασμα, του 53χρονου σήμερα Βαγγέλη Σελιανάκη, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στη βεντέτα ανάμεσα στις οικογένειες Μουζουράκη - Δικονυμάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», ο ίδιος έβαψε τα χέρια του με αίμα για να εκδικηθεί τη δολοφονία του πρώτου ανιψιού του, αδερφού του Γιάννη Σελιανάκη και πολλοί πιστεύουν ότι ο θείος θα εκδικηθεί και πάλι. Ο Βαγγέλης Σελιανάκης από τον Ιούλιο του 1996 είναι δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού.

Το φονικό σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή ανάμεσα στην Επισκοπή Ρεθύμνου και στην Αρχοντική όταν το θύμα μετέβη στο κτήμα του κατηγορουμένου για να λύσουν κτηματικές διαφορές. Το κλίμα οξύνθηκε και, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το θύμα σημάδεψε με το όπλο τον αδερφό του. Εκείνος φοβήθηκε και για να προστατεύσει τον αδερφό του πυροβόλησε τον Σελιανάκη με κυνηγετική καραμπίνα.

Ο αδερφός του Γιάννη Σελιανάκη είχε δολοφονηθεί το Σεπτέμβριο του 1995, σε ηλικία 23 ετών από άγνωστους δράστες. Ο πρώτος ξάδερφος του πατέρα των δύο νεκρών αδερφών, Βαγγέλης Σελιανάκης, στις 16 Αυγούστου 1994 σκότωσε τον 24χρονο Κώστα Μουζουράκη για κτηματικές διαφορές. Συνελήφθη το Φεβρουάριο του 1995 και καταδικάστηκε σε ισόβια. Τον Ιούλιο του 1996 απέδρασε από τις φυλακές Αλικαρνασσού. Τρία χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε, αλλά δεν έχει συλληφθεί και δικαστεί για τη δολοφονία του Γιάννη Μουζουράκη (αδερφού του Κώστα Μουζουράκη), τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για το φόνο του ανιψιού του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα